Kubík (ANO): Předali jsme prvních sedm notebooků

18.11.2020 9:15

Notebooky pro dětský domov v Horní Plané

Kubík (ANO): Předali jsme prvních sedm notebooků
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Distanční výuka nese zvýšené nároky na materiální vybavení. Řeší to nejedna rodina, ale i instituce například dětský domov v Horní Plané, který přes Český červený kříž poptal 40 – 50 notebooků, či tabletů s klávesnicí. Poslanec a starosta Loučovic Jan Kubík (ANO) proto zakoupil 6 notebooků a na výzvu upozornil i na své FB stránce.

Stejnou cestou se o potřebě dozvěděl i on sám „na Facebooku jsem zahlédl odkaz na darujnotebook.cz od Českého červeného kříže, který sdružuje poptávky na výpočetní techniku od škol a dalších institucí. Ze zvědavosti jsem si vyhledal ty ze svého okolí a zjistil, že dětský domov v Horní Plané poptává 40 - 50 kusů. Spojil jsem se tedy s panem ředitelem, zjistil technické požadavky a dnes jsme předali prvních sedm notebooků,“ říká Jan Kubík.

Potřeba dětského domova je však výrazně vyšší, proto požádal na své FB stránce o spolupráci i veřejnost a své příznivce „na mou výzvu zareagovalo několik lidí a firem. Výsledkem jsou další tři počítače. Jeden jsme předali již dnes, další dva v příštích dnech. Těší mne, že se zapojují nejen firmy, ale i občané, že funguje solidarita. Toho si moc vážím,“ pochvaluje si.

Proč je potřeba dětského domova tak vysoká vysvětluje ředitel domova Mgr. Jan Urban „v našem dětském domově je v současnosti 53 dětí. Z toho 40 navštěvuje základní školu. Ve všech pokojích je zaveden dobrý WIFI signál, který však děti využívají většinou prostřednictvím mobilních telefonů. Vlastní tablet má jen jedno dítě. Ke kvalitní online výuce potřebujeme, aby každé z dětí mohlo pracovat na svém přenosném PC. Můžeme sice použít PC učebnu či statické PC na klubovnách, ale při různém rozvržení ročníků, učebních hodin atd. je v podstatě nereálné, aby výuka probíhala tak, jako v běžných rodinách.“ Říká s tím, že notebooky se budou hodit i po skončení Covidové krize, protože dětem pomohou s potřebou soukromí nejen při výuce „Nepotřebujeme super kvalitní a nové notebooky, ale spolehlivé a funkční přístroje, které poslouží k tomu, aby si každé dítě mohlo najít svůj klid na práci a to nejen v době, kterou momentálně prožíváme.“

Jak portál darujnotebook.cz funguje? Jednotlivé školy zadají poptávku na potřebné dovybavení svých žáků. Poptávky jsou následně tříděny dle krajů a umístěny do sekce pro dárce. Dárce si vybere školu, kterou chce podpořit, zkontaktuje ji na uvedeném e-mailu či telefonním čísle a dohodne fyzické předání předmětu daru nebo výpůjčky. Mezi oběma subjekty je podepsána darovací smlouva. Škola předá následně notebook zákonnému zástupci žáka. Pro zjednodušení administrativní agendy pro školy a dárce, umístil Červený kříž na portál také vzorové formuláře - darovací smlouvu, smlouvu o výpůjčce. “Jsme opravdu rádi za každého, kdo třeba svůj nepotřebný notebook poskytne těm, kteří si ho sami opatřit nemohou,” uvedl prezident Českého červeného kříže Marek Jukl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…