Kubisková (Přísaha): Rakušan vyhrožuje nezávislému médiu

15.02.2023 13:33 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru vnitra Vítu Rakušanovi.

Kubisková (Přísaha): Rakušan vyhrožuje nezávislému médiu
Foto: Facebook
Popisek: Karolína Kubisková

Rakušan vyhrožuje nezávislém médiu kvůli zveřejnění informací o jeho pochybném kšeftu! Ano, slyšíte dobře. Předseda strany STAN, prolezlé korupčním Dozimetrem a člen vlády s kolegou Don Pablem Blažkem, si chce došlápnout na portál Kverulant.org. Ten si totiž dovolil zveřejnit kauzu, která se ho bezprostředně týká. O co jde?

Na výslovnou žádost ministra Rakušana vypsala Správa státních hmotných rezerv (SSHR) soutěž na nákup pěti velkých vyprošťovacích vozidel za zhruba 100 milionů korun. Aniž bylo jasné, zda je vůbec potřebovala.  Sám Rakušan stanovil v žádosti takové parametry, že se do nich vešla pouze jedna jediná, předem vybraná firma. O to větší šok následoval, když se do soutěže přihlásily firmy dvě a ta druhá nejspíš nabídla i lepší cenu, protože musela být kvůli tomu celé soutěž zrušena. Oficiálním důvodem byl ale PRÝ nedostatek peněz.

Jelikož Kverulant celou kauzu zveřejnil, poslali mu právníci ministerstva vnitra ultimátum, aby článek do pěti dní odstranil. To je, co?! Ministerští úředníci se za naše peníze, v pracovní době, věnují kšeftu ministra Rakušana a vyhrožují nezávislému médiu.

To mi neskutečně vadí a protože vím, že opravdu nezávislých médií je jako šafránu, rozhodla jsem se tento portál finančně podpořit. Pravda je totiž, pane ministře, jen jedna a ta se nedá ani koupit, ani umlčet a už vůbec ne zastrašit a já si vážím každého, kdo za ní v dnešní těžké době neváhá bojovat!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…