Kubisková (Přísaha): Zvýšení rodičovské o 100 tisíc. A všem stávajícím rodičům

03.07.2023 6:11

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rodičovskému příspěvku.

Kubisková (Přísaha): Zvýšení rodičovské o 100 tisíc. A všem stávajícím rodičům
Foto: Facebook
Popisek: Karolína Kubisková

Je neskutečná ostuda vlády, že nebyl rodičovský příspěvek už tři roky valorizován! Dělá v průměru JEN kolem 7 - 9,5 tisíc měsíčně, což je ani ne polovina průměrného starobního důchodu a dokonce ani ne čtvrtina průměrné mzdy. Z toho při dnešních cenách prakticky nejde vyžít.

Přísaha navrhuje zvýšení rodičovského příspěvku VŠEM STÁVAJÍCÍM rodičům, kteří ho pobírají, alespoň o 100 tisíc, což je částka o kterou reálně přišli vlivem vysoké inflace a chceme taky jeho pravidelnou roční valorizaci. Zkrácení doby jeho pobírání je možné jen v případě, kdy dojde k posílení předškolních zařízení a maminky budou mít jistotu, že své dítě umístí do školky. Chceme zvýšit kapacity školek, jeslí, dětských skupin a také větší podporu částečných, sdílených a rotačních míst.

Peníze na to jsou. Zvýšení, které navrhujeme, vyjde na zhruba 10  miliard. Z loňského roku, kdy se narodilo o 8 tisíc dětí méně, máme miliardu rezervu. K tomu se stačí podívat na daňové ráje, zdanit spravedlivě nadměrné zisky energetických gigantů, zrušit tři zbytečná ministerstva, která máme navíc a bude na všechno. Na důchody i na rodičovský příspěvek!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

9:02 Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

„Vážení občané, zlevňuje se,“ oddechl si premiér Petr Fiala poté, co si ve Strakově akademii otevřel…