Kuchtová (Zelení): Díky za váš hlas

12.10.2021 8:39

Jako lídryně jihočeské kandidátky bych ráda poděkovala všem voličkám a voličům Zelených v Jihočeském kraji.

Kuchtová (Zelení): Díky za váš hlas
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Čekali jsme, že více lidí pochopí, jak důležité a aktuální téma je klimatická změna, a že nám dají důvěru, abychom se mohli podílet na jejím zvládnutí.

Anketa

Je v pořádku spekulovat o sesazení prezidenta Zemana ze zdravotních důvodů?

hlasovalo: 18001 lidí
Nestalo se tak – klima nebylo hlavním tématem ve volbách, řešil se Babiš. Nezbývá než doufat, že se mezi pravicovými politiky, kteří nyní ovládnou Sněmovnu, najde alespoň několik takových, kteří budou brát změny klimatu vážně. Možná jsme udělali chyby v kampani, možná ne, ale věřte, že jsme udělali všechno, co bylo v našich silách.

Naši snahu o zmírnění klimatických změn ale vzdát nemůžeme, jde o přežití na Zemi. Kde ale nyní brát energii a optimismus pro politickou práci, když převládá slepota vůči tomu, co se děje s planetou. Jedním zdrojem optimismu jste pro mě vy, naše voličky a naši voliči – je nás málo, ale jste tady, a jeden aktivní člověk vydá za mnoho pasivních. Dalším jsou pro mě studentské volby, kde Zelení získali 7% hlasů. Jde o nejmladší generaci a je evidentní, že tu rostou budoucí voliči Zelených. Nadějí jsou také úspěchy Zelených v Německu, Rakousku a dalších západních zemích a samozřejmě snahy Evropské unie o celkovou modernizaci společností.

Vždycky opakuji, především mladým členům a voličům Zelených, že zelená politika je ze své podstaty politikou budoucnosti – spojuje poctivý zájem o člověka s úctou k veškerému okolnímu světu. I v tzv. postkomunistických zemích přijde její doba. Proto vás všechny vyzývám k další společné práci na tom, aby tato doba přišla co nejdřív. A ještě jednou díky za Váš hlas pro Zelené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…