Kukla (ANO): Půlmiliardový polštář krajského rozpočtu

24.11.2023 6:23 | Komentář

Závěr roku patří sestavování rozpočtu. V plánovaném krajském na rok 2024 můžeme vidět mnoho nedostatků. Vedení Vysočiny si dělá půlmiliardový polštář a škrtá tam, kde to není žádoucí ani efektivní.

Kukla (ANO): Půlmiliardový polštář krajského rozpočtu
Foto: archiv politika
Popisek: Zastupitel Kraje Vysočina Martin Kukla (ANO)

Závěr roku patří sestavování rozpočtu. V plánovaném krajském na rok 2024 můžeme vidět mnoho nedostatků. Vedení Vysočiny si dělá půlmiliardový polštář a škrtá tam, kde to není žádoucí ani efektivní.

Hnutí ANO na Vysočině je tady pro lidi, při sestavování rozpočtu jsme neusnuli na vavřínech a upozorňujeme na nedostatky. Navrhujeme posílit kapitolu oprav komunikací o sto milionů. Silnice nepotřebují jen lepit díry, ale celkovou rekonstrukci. Mrzí nás, že kraj hází přes palubu jihlavskou zoo, která se potýká s nedostatkem parkovacích míst a chybí jí prostředky na rozvoj, měli bychom ji podpořit aspoň deseti miliony.

Anketa

Podporujete stávku ČMKOS?

hlasovalo: 21865 lidí

Stále chybí podpora obcí, rozhodně z pohledu rozvoje vodovodů a kanalizací. Krajský dotační titul, který tuto oblast řeší, je dlouhodobě podfinancován, a proto navrhujeme jeho navýšení o 19 milionů. Česká vláda se vykašlala na vlastníky lesů. Ty na Vysočině brutálně zasáhla kůrovcová kalamita a rozhodně si zaslouží podporu, určitě i tu krajskou (+30 milionů).

Když člověk vidí, co všechno dělají hasiči a že jim kraj škrtá peníze na provoz a platy, je potřeba zastat se jak dobrovolných, tak i profesionálních hasičů, jejich spolkové činnosti a podpořit rozvoj IZS v našem kraji. Vzpomeňme na covid, byli tady pro nás! (+15 milionů).

A co teprve nelidské přesčasy zdravotníků? Navrhujeme podporu dětských, praktických lékařů, zubařů i dalšího zdravotního personálu (+30 milionů).

Úředníci mají dostat na platech přidáno osm procent, jste na tom taky tak dobře? Ale nebojte, co dostanou, to jim vláda sebere na inflaci, cenách energií a potravinách. Taky vám přijde, že jsme v Kocourkově?

Článek byl převzat z Profilu Ing. Martin Kukla

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…