Lachnit (ANO): Děkuji hasičům a strážníkům. Dětské odpoledne se díky nim vydařilo

02.10.2014 8:03

Úterní odpoledne v překrásném městském parku Prahy 5 - Sacre Couér patřilo dětem, kterých dorazilo přes tisíc! „Počasí nás sice zklamalo, ale atmosféra byla báječná,“ kvitoval akci JUDr. Petr Lachnit, zástupce starosty Městské části Praha 5, pod jehož záštitou se akce konala.

Lachnit (ANO): Děkuji hasičům a strážníkům. Dětské odpoledne se díky nim vydařilo
Foto: Redakce
Popisek: Petr Lachnit, zástupce starosty Městské části Praha 5

Městská část Praha 5 ve spolupráci s Obvodním ředitelstvím Městské policie hl.m. Prahy uspořádala spoustu zábavy a soutěží pro malé i větší školáky o drobné ceny. Úkolem bylo úspěšně splnit úkoly jednotlivých stanovišť, nasbírat pět razítek a pak si vyzvednout zaslouženou odměnu. Soutěžilo se v hodu na koš, v lovení rybiček, střílení na terč - tzv. PAINTBALL, malovalo se atd.

Na programu dne byla mimo soutěží a dovádění ve skákacím hradu také ukázka poslušnosti služebních psů včetně zadržení agresívního pachatele a předvedení jízdní skupiny na koních se simulovaným přechodem ohně a dýmem. Velkým překvapením pro všechny žáky i jejich rodiče byl PUSHBALL.

Pro nezasvěcené se jedná o fotbalové klání s velkým míčem, který po hřišti do branek přesunují koně vedené strážníky v jejich sedle. Podívaná to byla vskutku netradiční!

Kdo chtěl a nebál se, mohl se ve stanici přírodovědců Domu dětí a mládeže projet na poníkovi a prohlédnout si krásnou expozici živé flory a fauny.

Před budovou policejního ředitelství stála nablýskaná policejní technika, oko návštěvníkovo mohlo spatřit jak vozy, motocykly a skútry, tak i ukázku potápěčské a záchranářské výstroje poříčního útvaru městské policie.

Na akci se podílela i jednotka Hasičského záchranného sboru, zvědaví školáci tak mohli nahlédnout do útrob zásahového vozidla a pak se pod dozorem zkušených hasičů slaňovat mezi stromy.

Tisícovce dětí se věnovalo více než třicet strážníků a hasičů, kterým patří obrovské díky za jejich vstřícnost a ochotu!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Lachnit

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.