Lachnit (ANO): Do skalničkové zahrady a za Jestřábem do Prokopského údolí

04.09.2022 8:38 | Tisková zpráva

Výlety s tajenkou pro seniory, děti a rodiny jsou na Praze 5 natolik populární, že jich ročně projde několik tisíc návštěvníků, kteří se pak vždy v lednu těší na další novou trasu.

Lachnit (ANO): Do skalničkové zahrady a za Jestřábem do Prokopského údolí
Foto: Praha 5
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Po výletu, který vede po dně pravěkého moře, a výletu na Děvín, Petřín, Cibulku a za elegancí Barrandovských prvorepublikových vil připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 p.o. a společnost Velká dobrodružství další výlet s tajenkou, tentokrát Do skalničkové zahrady a za Jestřábem do Prokopského údolí.

Text výletu společně s doplňovačkou, přehlednou malovanou mapou a praktickými informacemi je k stažení zdarma na webových stránkách Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (ZDE) nebo na stránkách společnost www.veldo.cz, v sekci výlety zdarma, a je určen pro výletníky ve věku 5-100 let. Za vyluštěnou tajenku si návštěvníci mohou vyzvednout drobný dárek v Informačním centru Prahy 5, Štefánikova 13-15, Praha 5, v době po-čt 8:30 - 16 hodin, pá 8:00-14:00 hodin.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

„Výlety s tajenkou jsou naprosto originální aktivitou, kterou budeme rádi podporovat, protože jde o zajímavé a nádherné, krátké trasy s naučně zábavnými texty, na které se mohou vydat jak děti, tak i senioři, nejlépe samozřejmě společně. Na výletě si protáhnou tělo, spousty zajímavého se dozví a objeví, společně luští doplňovačku a k tomu tráví čas spolu, v přírodě a na čerstvém vzduchu. Co víc si přát?“ vysvětluje radní MČ P5 JUDr. Petr Lachnit, který za realizací společně s Centrem sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 stojí.

Prokopským údolím vede hned několik výletů s tajenkou. Tento nový se soustředí na historii staré zámecké budovy, a hlavně si zde přijdou na své milovníci zahrad a neobvyklých rostlin. Unikátní skalničková zahrada v Prokopském údolí se totiž znovu otevřela veřejnosti. Tento klenot nabízí návštěvníkům minimálně 2000 skalniček a dřevin, obdivovat tady můžete například sekvojovec, ale i „masožravky“.

Dalším zajímavým objektem, u kterého výlet začíná, je Raudnitzův dům. Tuto historickou památku nechala městská část Praha 5 zrekonstruovat a upravit tak, aby splňovala požadavky a komfort pro bydlení seniorů a také jim zaručila klidné a bezpečné prostředí pro život. Do tohoto významného objektu se senioři začali stěhovat v 1. pololetí roku 2022 a mohou využít výpomoci pečovatelské služby a dalších služeb, jako je pedikúra či masáže. Součástí jsou i krásné, historické prostory pro víceúčelové komunitní využití nejen nájemníků domu, ale i pro relaxaci a setkávání veřejnosti z blízkého okolí. V těchto prostorách jsou také realizovány aktivizační a vzdělávací programy, workshopy, tvořivé dílny a volnočasové aktivity.

Od Raudnitzova domu k skalničkové zahradě je to jen kilometr, dále trasa pokračuje kolem Foglarovy skály až na Barrandov. Celkem měří čtyři kilometry a věříme, že každý si zde přijde na své. Přejeme všem výletníkům krásné zážitky a plno zábavy na trase.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Válková (ANO): Chápeme, že na některé otázky nechcete odpovědi znát

20:07 Válková (ANO): Chápeme, že na některé otázky nechcete odpovědi znát

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 21. května 2024 k návrhu ústavního zákona o celostátním re…