Lachnit (ANO): Koláže a 3D objekty Vojtěcha Otčenáška v Raudnitzově domě

06.10.2022 9:09 | Tisková zpráva

Vojtěch Otčenášek je dalším výtvarníkem, který zavítal se svými kolážemi a 3D objekty do Galerie Konírna v Raudnitzově domě v Hlubočepích. Vernisáž výstavy se uskutečnila ve středu za účasti autora Vojtěcha Otčenáška a radního JUDr. Petra Lachnita. Výstavu můžete navštívit do 21. října 2022.

Lachnit (ANO): Koláže a 3D objekty Vojtěcha Otčenáška v Raudnitzově domě
Foto: Praha 5
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Vojtěch Otčenášek vystudoval obor restaurátorství a konzervátorství v Praze. Ve své tvorbě vždy rád zobrazoval světy fantazie a také posunutou realitu. Příkladem takové tvorby je jeho kolekce obrazů pod názvem Mechabrouci, kteří jsou podle slov autora vzpomínkou na dětství, kdy brouky vnímal jako odvážné rytíře či lezoucí tanky.

S oblibou se věnuje knižní ilustraci, která probouzí jeho obrazovou představivost. Rád spolupracuje se spisovatelkou Martinou Drijverovou a ilustruje její knihy. Věnuje se příležitostně i vlastním knihám, které píše i ilustruje. Třeba knihu Chrlič, kde socha z katedrály sv. Víta za záhadných okolností obživne a je průvodcem po legendách staré Prahy, či historický horor Alchymistův učeň nebo knihu Tauros, odehrávající se na starověké Krétě.

Na výstavě koláží Řecké hry je patrná autorova fascinace příběhy o Daidalovi a Ikarovi, Faethonovi, Midasovi, ale i postavami, jako byla kouzelnice Kirké, Sfingou, kladoucí hádanky, nebo děsivým lidožravým Kyklopem. Součástí výstavy jsou i trojrozměrné koláže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.