Lachnit (ANO): Koloběžky ohrožují nás všechny. Chodníky patří chodcům

23.01.2023 8:36 | Komentář

Před nedávnem jsem byl svědkem nepříjemné události, v níž hrála hlavní roli pohozená elektrokoloběžka. Uprostřed chodníku o ni zakopl nevidomý pán a vážně se zranil.

Lachnit (ANO): Koloběžky ohrožují nás všechny. Chodníky patří chodcům
Foto: Praha 5
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Naprostý právní chaos, týkající se sdílených kol a koloběžek, v Praze trvá několik let. Za poslední čtyři roky se za pirátského vedení města v této oblasti nic nezměnilo, slyšeli jsme jen množství příslibů politiků. Inu, nic nového. Z původní, možná i chvályhodné podpory rozvoje cyklodopravy v metropoli se stal v oblasti alternativních prostředků dopravy významný komunální problém.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí

Řada z nás se třeba na Andělu setkala s absolutní neohleduplností a jakousi nadřazeností uživatelů koloběžek. Často nebezpečně kličkují mezi chodci, jezdí v protisměru či po přechodech. Občasné pokuty nepomáhají.

Když magistrát rušil novoroční ohňostroj, vysvětloval, že „bychom měli myslet na malé děti a starší osoby“. Právě tyto skupiny lidí jsou bezohledností koloběžkářů nejvíc ohroženy. Pokud jde vedení metropole skutečně o ochranu seniorů a dětí, mělo by přijít s návrhem legislativních opatření.

Loni na podzim Piráti oznámili, že do března chtějí zrevidovat zákon o provozu na pozemních komunikacích. Cílem by mělo být vhodné parkování a omezení rychlosti koloběžek, abychom se na chodnících cítili bezpečně. Tuto aktivitu naprosto podporuji. Jen doufám, že se nepůjde cestou pořekadla, že slibem nezarmoutíš. Chodníky totiž patří hlavně chodcům!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…