Lachnit (ANO): Mateřské školy bez plotů. Máte tam ještě další hlouposti?

07.08.2023 9:01 | Komentář

„Naštěstí jde dcera po prázdninách do školy,“ ulevila si moje známá, když se dočetla, že někteří politici z ODS připravují návrh, aby se zahrádky mateřských škol otevřely „světu“ a nemusely mít oplocení. Je prostě jedním z mnoha rozumných rodičů, kteří stále ještě nepochopili ten všeobjímající pokrok valící se na nás ze všech stran. „Snad někdo z vládních poslanců nepřijde s něčím podobným, co se bude týkat i těch základních,“ odpověděl jsem jí s nadějí.

Lachnit (ANO): Mateřské školy bez plotů. Máte tam ještě další hlouposti?
Foto: Archiv Petra Lachnita
Popisek: Petr Lachnit

Dnes a denně se ptám, co v době obrovských ekonomických i společenských problémů občanů vede některé zákonodárce k takovým fantasmagoriím. To fakt nemají nic lepšího na práci? Kdo je k tomu nutí? Jejich „moudří“ poradci či asistenti s vědomím, že se dostanou do médií?

Práce ve školství, obzvlášť na úrovni mateřských či základních škol, je velmi náročná, a především nesmírně zodpovědná. Přináší každodenní komunikaci nejen s dětmi, ale především s jejich rodiči. Ti přirozeně dokáží být nároční, leckdy nepříjemní, vždyť jde o výchovu jejich potomků. Obávám se, že s nástupem takových nesmyslů se pedagogové raději budou živit něčím méně rizikovým.

Takto ale zmíněné „chytré hlavy“ neuvažují. Vždyť většina z nich nikdy ve školství nepracovala, mají teplé místečko u klávesnice a za vymýšlení hloupostí pro druhé jsou leckdy královsky placeni. A kde vlastně berou inspiraci? Nejen v tomto případě v již zmíněném pokroku. „Školské hygienické normy jsou u nás v porovnání s okolními zeměmi zastaralé,“ tvrdí zastánci zářné budoucnosti. Na bezhlavém opičení se po pravidlech v těch správných zemích začínám být alergický. Nemáme snad vlastní rozum?

Nechci se dožít nápadů, že v rámci pokroku zřídíme ve městech no-go zóny či si kvůli „záchraně planety“ zlikvidujeme chovy skotu a prasat a k tomu ještě zavřeme jaderné elektrárny. Zkrátka pojďme občas myslet zastarale. Neměnit to, co funguje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…