Lachnit (ANO): Mikulášská nadílka hlavně pro pejsky

05.12.2022 9:09 | Tisková zpráva

Centrum výcviku psů pro postižené, nezisková organizace Helppes, pořádalo v sobotu 3. prosince Mikulášskou nadílku pro hodné (i zlobivé) pejsky. Originální mikulášská besídka se letos konala již podevatenácté.

Lachnit (ANO): Mikulášská nadílka hlavně pro pejsky
Foto: Praha 5
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Ojedinělá akce umožňuje majitelům nejen vodících a asistenčních psů vyzkoušet si různé soutěžní disciplíny v rámci tradičních soutěží na Mikulášské, a zpestřit tak sobě a svým pomocníkům den nevšední zábavou. Ředitelka Centra paní Zuzana Daušová zahájila nevšední dopoledne poděkováním všem sponzorům akce. Zastupitel JUDr. Petr Lachnit zdůraznil ojedinělost soutěže jako volnočasové příležitosti, kterých pro handicapované spoluobčany v posledních letech značně ubývá.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

Poté Mikuláš s Andělem a Čertem rozdali bohatou nadílkou hodným, ale i zlobivým pejskům (tak jak zhodnotili psí chování jejich pánové) a začala soutěžní část dne. Soutěže byly připraveny tak, aby mohli společně soutěžit zdraví i postižení majitelé psů (zde nutno dodat, že perfektně vycvičení vodící a asistenční psi byli v jasné výhodě proti psům-kamarádům, z nichž někteří rozhodně nejsou k aktivní pomoci svým majitelům). V některých disciplínách v rámci Mikulášského pětiboje se setřely rozdíly mezi soutěžícími, pokud jde o různá postižení, takže při některých disciplínách bylo nutno sedět na vozíku, nebo mít zavázané oči a pohybovat se v prostoru.

Mikulášská se stala další z řady vydařených benefičních akcí neziskové organizace Helppes, při kterých se nenásilným způsobem daří spojit aktivní zábavu pro handicapované občany s názornou ukázkou smyslu a významu práce Centra výcviku psů pro postižené Helppes, jehož hlavním posláním je výchova a výcvik asistenčních, státem nedotovaných psů, kteří jsou pro své majitele nepostradatelnými pomocníky v běžných životních situacích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…