Lachnit (ANO): Pohádkový les se v sobotu na Barrandově stal putováním pro odvážné

25.06.2022 19:38 | Tisková zpráva

K nejoblíbenějším akcím pro děti, jež pořádá městská část Praha 5, se jednoznačně zařadil Pohádkový les „Příběh Philease Fogga a jeho cesty kolem světa za 80 dní“ na Barrandově, který si v sobotu i přes vytrvalý déšť a bouřky nenechalo ujít neuvěřitelných 600 lidí, dětí i dospělých.

Lachnit (ANO): Pohádkový les se v sobotu na Barrandově stal putováním pro odvážné
Foto: Praha 5
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Ti všichni na Barrandově, na kraji Prokopského údolí, zažili spoustu zábavy, dobrodružství a legrace. Poutníci se z cíle pohádkové cesty vydali domů, zmáčení deštěm, ale šťastní.

Akce začala v dopoledních hodinách v Lamačově ulici a končila na cestě za Základní školou Chaplinovo náměstí. Na startu děti vyfasovaly průvodní dopis, do kterého sbíraly písmenka do doplňovačky. V cíli pak od indické princezny Aidy dostali všichni malí poutníci krásný dárek.

Na kilometrové trase nad Prokopským údolím na děti čekaly postavy z celého světa s výpravnými dekoracemi a děti musely u každé z nich plnit úkoly, které jim zadávaly pohádkové postavy. Od nich pak za splněné úlohy dostaly razítka a po jejich předložení v cíli na ně čekal malý dárek. Ti starší se také pokusili uhádnout, jakou zemi představují. Malí cestovatelé nachytali ryby pro Eskymáka, složili pizzu v Itálii nebo našli ztracený poklad na Sahaře. Po splnění všech úkolů dostali malí poutníci dárek z truhly u Stromu splněných přání.

Anketa

Je zákrok Fialovy vlády proti cenám energií dostatečný?

0%
98%
hlasovalo: 25850 lidí

Program sobotního pohádkového lesa zpestřily i bohaté výtvarné dekorace a profesionální kostýmy z pohádkových příběhů. Akce měla úspěch i přes chladné a deštivé počasí.

„Účast lidí na této akci za nepřetržitého deště a bouřek byla překvapující. Jsme rádi, že se všichni dobře bavili a odnesli si spoustu zážitků z příjemně stráveného dne, i když počasí nás tentokrát zle potrápilo. Náš dík patří všem rodičům a dětem, kteří dnes na Barrandov přišli. Radnice bude rozhodně takovéto aktivity i nadále podporovat,“ uvedl radní Petr Lachnit, který nad akcí převzal záštitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…