Lachnit: Komunitní centrum Konírna v Raudnitzově domě nabídne program pro děti i seniory

28.02.2022 9:09 | Tisková zpráva

„Raudnitzův dům v Hlubočepích v březnu přivítá první návštěvníky Komunitního centra Konírna, které zahajuje provoz,“ uvedl radní JUDr. Petr Lachnit.

Lachnit: Komunitní centrum Konírna v Raudnitzově domě nabídne program pro děti i seniory
Foto: Archiv Petra Lachnita
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Nové komunitní centrum vzniklo v citlivě zrekonstruovaných prostorách bývalé konírny, čehož dokladem jsou zachované kamenné žlaby v hlavním sále, představující nepřehlédnutelnou dominantu místnosti, která mj. bude sloužit také coby výstavní prostor stejnojmenné galerie. Součástí centra jsou dále dvě vybavené kuchyně, salonek a zimní zahrada u vstupu do sálu.

Zajišťovat provoz komunitního centra bude příspěvková organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, ale velký důraz je kladen také na zapojení místních obyvatel, ať už členů několika lokálních spolků, nebo jednotlivců, kteří by se chtěli aktivně zúčastnit dění v komunitním centru.

Konkrétně v březnu se zájemci mohou těšit na pravidelnou čtvrteční iKavárnu pro seniory, kde se návštěvníkům nabízí možnost využít notebooky s připojením na internet a případně požádat přítomného lektora o pomoc s digitální technikou. Dále jsou pro seniory přichystány pravidelné lekce zdravotního cvičení pod vedením kvalifikované lektorky a také je očekávají dva workshopy kresby pro úplné začátečníky. Zde není nutná žádná předchozí zkušenost, hlavní je, aby zájemce kreslení bavilo. Workshop kresby bude pojat především jako relaxační aktivita, kde si účastníci uvolní ruku, dozví se něco o technice, kompozici, stínování a vytvoří si krásné obrázky. První setkání bude věnováno zátiší a na druhém workshopu se všichni pustí i do základů vykreslení krajiny.

Anketa

Prožije český národ na území svého státu rok 2022 v míru?

52%
36%
12%
hlasovalo: 38558 lidí

Kromě aktivit pro seniory nabídne Konírna také pravidelné anglické konverzace pro děti i dospělé, které pořádá Spolek PRO, jenž zároveň v březnu chystá Večer deskových her a tzv. Holínkový swap, kde bude možné vyměňovat gumáky a boty, nepromokavé a softshellové oblečení, pláštěnky a deštníky, zkrátka jarní výbavu pro děti (i dospělé). Na tyto akce je možno se registrovat na e-mailu prospolek@gmail.com.

Bližší informace o programu komunitního centra naleznou zájemci na webových stránkách ZDE, podrobnosti o akcích, organizovaných Spolkem PRO, na jejich facebookových stránkách „prospolek“.

„Rádi bychom, aby přirozeným způsobem vznikl další komunikační prostor pro nejširší veřejnost bez věkových i sociálních omezení, podobně jako se podařilo vybudovat stávající komunitní centra Prádelna a Louka. Spojením zkušeností pracovníků Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 a nadšení členů místních spolků i jednotlivců by tak mohlo vzniknout velmi inspirativní místo pro všechny věkové kategorie,“ těší se JUDr. Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

12:05 Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

Moravskoslezský kraj opět podpořil slevové karty pro seniory a rodiny s dětmi. Senior Pas a Rodinné …