Lakomý (APB): Nemyslím si, že změním svět jak mávnutím kouzelného proutku, ale chci na tom pracovat

24.09.2021 11:30 | Komentář

Komentář Reného Lakomého, lídra Aliance pro budoucnost v Moravskoslezském kraji. S jakými tématy jde do voleb a co je největším problémem kraje, jehož je lídrem.

Lakomý (APB): Nemyslím si, že změním svět jak mávnutím kouzelného proutku, ale chci na tom pracovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aliance pro budoucnost představila stínové ministry vlády

Sport je vlastně tím, co mě do politiky vtáhlo. Moje heslo je: zdraví, sport a prosperita. Chci prosazovat sportovní aktivity na školách. S důrazem na plaveckou výuku, lyžování, individuální a kolektivní sporty a školy v přírodě. Také plánuji podpořit sportovní a volnočasové subjekty. Jako trenér, pedagog a propagátor sportu mám v prioritách jasno. Nemyslím si, že změním svět kolem jak mávnutím kouzelného proutku, ale pracovat na tom nadále chci a budu, ať v parlamentu nebo mimo něj. Být zdravý a fit není hloupý nápad nebo trend, ale životní styl. Tomu chci pomoci. Proto prioritou, kterou budu chtít v parlamentu prosazovat, je daleko významnější podpora pohybových aktivit mládeže, ale i dospělých a seniorů, než je dnes. Mým životním krédem je: „Lepší je udělat málo věcí dobře, než hodně věcí špatně.“ 
 

Anketa

Jsou čeští Romové utlačováni?

11%
79%
hlasovalo: 49609 lidí
Celosvětová pandemie covid-19 nám ukázala význam pojmů zdraví a péče o zdraví, a také význam tělesné zdatnosti a odolnosti organizmu. Proč musí odcházet zdravotníci a mladí vůbec za práci do ciziny? Pandemie nám ukázala význam lékařů a zdravotního personálu, ale i neodbornost lidí, kteří řídí péči o zdraví jen z pozice politického postavení.
 
Jako místostarosta města Kopřivnice se velmi intenzivně věnuji školství, sportu (správě, údržbě a investicím), tématice zdravé město a oblasti životního prostředí. Velmi blízká je mi i problematika zdravotnictví. Mám totiž doma dvě zdravotní sestřičky, manželku Kateřinu a dceru Karolínu, která tentýž obor diplomovaná dětská sestra druhým rokem studuje. Druhá dcera Kateřina učí na základní škole, takže jak je vidět, v naší rodině nepadla jablka daleko od stromu. V každé oblasti narážím prakticky denně na nějaké překážky, které souvisí s nedokonalou legislativou nebo prováděcími vyhláškami, s tím, že se v parlamentu nebo na ministerstvech něco nedotáhlo do konce nebo na to vůbec nemysleli.
 
Mezi volební priority patří například podpora českých firem, živnostníků, podnikatelů, a to preferováním jejich potřeb - Prosperující občan = prosperující stát.  Neházet klacky pod nohy – velká byrokracie. Zajistit dostatek pracovních míst, zlepšit zdravotní a penzijní systém, umožnit konkurenci ve zdravotnictví i ve školství či podpořit zelené projekty, zemědělce, životní prostředí a ochranu a práva zvířat. Znám dobře životní podmínky nejen v podhůří Beskyd, ale i v blízkých Jeseníkách. Chtěl bych pomoci, aby se zde časem navázalo na ty nejlepší tradice, které je proslavily v celém světě, jako například značka Tatra a olympijský vítěz Emil Zátopek.
 
 
Potřebujeme vybudovat více osvětlených cyklostezek, více venkovních víceúčelových sportovních a dětských hřišť. Je třeba zajistit dostatek sociálních zařízení pro důstojné stáří naších seniorů. Nezapomenu na dopravní obslužnost, propojení klíčových hospodářských center, nezaměstnanost, cestovní ruch a turismus. Moravskoslezský kraj je kraj, který musí prosperovat a vzkvétat, a tím lidé mohli být spokojení se svou prací i životem.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …