Landovský (ČSSD): Státní půjčky na bydlení startují. Pro Pražáky jsou nedostatečné

15.08.2018 10:02

Ve středu 15. srpna spustí Státní fond rozvoje bydlení nové půjčky pro mladé rodiny na modernizaci bydlení, koupi bytu nebo domku, případně na jeho stavbu. Státní půjčka bude mnohem výhodnější než hypotéka, se kterou se však nedá kombinovat.

Landovský (ČSSD): Státní půjčky na bydlení startují. Pro Pražáky jsou nedostatečné
Foto: ČSSD
Popisek: Jakub Landovský

Stát na pořízení či stavbu rodinného domu půjčí až dva miliony korun, na byt až 1,2 milionu a na modernizaci bydlení 300 tisíc. Úvěr může být maximálně do 80 procent hodnoty pořizované nemovitosti.

„Při současných cenách nemovitostí v Praze je výše úvěru pro Pražáky naprosto nedostatečná. Za 1,5 milionu si v Praze lze pořídit pouze lepší garáž,“ říká lídr ČSSD na primátora Jakub Landovský.

Řešením je podle něj určení výše úvěru dle cenové mapy. „Cenové mapy jsou dnes respektované a používané například pro výpočet nájmů. Chceme, aby v Praze byla výše půjčky vyšší než v jiných městech. Protože jsou tady byty prostě dražší,“ dodává Landovský s tím, že příslušný návrh už zpracovávají odborné komise ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kettner (SPD): Prosím vás, už si aspoň přestaňte hrát na demokraty

21:03 Kettner (SPD): Prosím vás, už si aspoň přestaňte hrát na demokraty

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě