Langr (ZpL): Seniorská ombudsmanka Lenka Tarabová je odborně velmi zdatná žena

26.03.2019 7:37

Kontakt ve spolupráci se statutárním městem Liberec připravuje pro liberecké seniory starší 65 let a osoby pobírající invalidní důchod novou službu, kterou budou moci bezplatně využít od 1. dubna 2019.

Langr (ZpL): Seniorská ombudsmanka Lenka Tarabová je odborně velmi zdatná žena
Foto: Facebook Ivana Langra
Popisek: Ivan Langr

„S ohledem na to, že se seniory pracujeme více než 12 let, kdy se je snažíme různými způsoby udržet aktivními, setkáváme se i s tím, že se na nás obracejí s žádostmi o radu, jak řešit různé životní situace. Mezi ně patří problémy s bydlením, těžké životní situace, uzavřené nevýhodné smlouvy apod. a my se je snažíme nasměrovat na místa, kde by mohli dostat odbornou pomoc. Často ale nastávají i situace, kdy tito lidé mají pocit, že s nimi není zacházeno důstojně anebo si nejsou jisti, zda nedochází k porušování jejich práv anebo s nimi není nějakým způsobem manipulováno. Proto jsme se rozhodli zřídit službu Seniorské ombudsmanky,“ říká ředitel Kontaktu Michael Dufek.

„Bude mi ctí se ujmout pozice seniorské ombudsmanky v Liberci, velmi se těším na společnou práci, kterou vnímám jako potřebnou,“ říká Lenka Tarabová, která se dlouhodobě věnuje bytové problematice a spolupráci s proseniorskými organizacemi.

Senioři a osoby pobírající invalidní důchod budou moci od 1. dubna 2019 s ombudsmankou řešit problematiku bydlení, ochrany spotřebitele, bezpečnosti, dluhy, otázky týkající se sociální oblasti, ale také problémy s úřady a problematické mezilidské vztahy.

Služba má sloužit jako rádce a průvodce pro lidi, kteří si nevědí rady. „Neklademe si za cíl suplovat odborné sociální poradenství ani činnost odpovědných institucí, ale snažíme se podat seniorům pomocnou ruku v oblastech, ve kterých to potřebují. Za sebe ještě doplňuji osobní potěšení z toho, že se nám podařilo na pozici ombudsmana najít ženu – citlivou, vnímavou a odborně velmi zdatnou,“ dodává náměstek primátora Ivan Langr, který nad projektem převzal záštitu, stál u jeho zrodu a pečlivě dohlížel na jeho přípravy.

Zájemci si budou moci objednat konzultaci prostřednictvím elektronického formuláře na webových stránkách Kontaktu nebo vyplněním tiskopisu, který bude k dispozici v Centrálním klubu seniorů, v budově nového magistrátu a historické radnice. Ten potom stačí vhodit do k tomu určené ombudsmanské schránky. Konzultační hodiny s Lenkou Tarabovou budou probíhat zatím v režii první a třetí středy v měsíci od 9 do 11 hodin. Pozice seniorské ombudsmanky je v Liberci zcela nová a kompetenčně jde o poradní orgán ředitele Komunitního střediska Kontakt, Liberec. Finančně je toto místo pokryto z rozpočtu města, protože Kontakt je příspěvkovou organizací statutárního  města Liberec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…