Langr (ZpL): Thespian bude pracovat bez nároku na mzdu

11.04.2021 20:33

Za kampaň Liberec 2028 bude mluvit robot

Langr (ZpL): Thespian bude pracovat bez nároku na mzdu
Foto: Facebook Ivana Langra
Popisek: Ivan Langr

Mluvčím kampaně Evropské hlavní město kultury – Liberec 2028 bude robot Thespian! Výběr humanoida RT 3.6, který je součástí interaktivní expozice libereckého science centra IQ Landia, má podtrhnout zábavnost, inovativnost a uvolněnost budoucí kampaně, jak by ji chtěl rezort kultury, cestovního ruchu a sportu vést.

Anketa

Je dobře, že Petr Kellner dostane in memoriam Řád Bílého lva?

56%
25%
hlasovalo: 5087 lidí

„Že jsme svěřili tak důležitou pozici humanoidovi, prolíná s tím, jak si sami představujeme Liberec v roce 2028 – originální, neotřelý, inovativní, vtipný, mladistvý, přesahující hranice svého území. Šetříme tím i veřejné zdroje, protože Thespian bude pracovat bez nároku na mzdu a ostatní benefity a je v podstatě neunavitelný. Že není vůbec nudný a hovoří třemi jazyky Trojmezí a angličtinou navíc, je už jen přidaná hodnota. Připouštím ovšem, že je občas vrtkavý v náladě a trochu sebestředný, s tím budeme muset ještě něco udělat,“ uvedl náměstek primátora pro kulturu, školství, sociální věci, cestovní ruch a sport Ivan Langr.

Thespian je součástí největší expozice IQ Landie s názvem Člověk už od roku 2014 a byl v tu dobu prvním exemplářem svého druhu v Česku; druhý je nyní v Ostravě. „Podívejte se, JÁ jsem jediným, ale opravdu jediným tiskovým mluvčím v tuzemsku, který má hliníkovou konstrukci, počítačový procesor či pneumaticky ovládané končetiny a klouby. Kdo z vás to má, človíčkové? Roli mluvčího kampaně zvládnu bravurně, stačí inteligentně mluvit a hezky se tvářit, v tom jsou mé možnosti neomezené. Budu mít i vlastní emailovou adresu robot@kreativni-liberec.cz, to je samozřejmá věc. A nezapomeňte na sítích sdílet první virál Liberec 2028, jistěže se mnou v hlavní roli,“ řekl při příležitosti svého vůbec prvního veřejného výstupu Thespian.

Ještě letos na jaře chystá podle něj rezort kultury, cestovního ruchu a sportu dvě zásadní události. „Někdy v květnu představíme druhou skupinu ambasadorů projektu Liberec 2028, v červnu bychom pak chtěli zastupitelstvu ke schválení předložit strategii kultury a podání přihlášky do 1. kola národní soutěže o evropské hlavní město. Těšte se, človíčkové, a občas mrkněte na kreativni-liberec.cz a na sociální sítě, tam o projektu Liberec 2028 najdete vše důležité,“ vysvětlil mluvčí Thespian.

Hledá se 12. ambasador kampaně

Hledá se 12. a zároveň poslední ambasador kampaně Liberec 2028. Vedle jedenáctky všeobecně známých a uznávaných osobností chceme angažovat i osobu z běžné veřejnosti. Stačí k tomu jediné – napsat motivační dopis na adresu robot@kreativni-liberec.cz. Zajímá nás především, čím může zájemce kandidatuře pomoci, co nabízí, proč by měl být ambasadorem zrovna on/ ona atd. Odpovědi očekáváme do konce dubna, mluvčí kampaně Thespian následně vybere tu nejzajímavější a pozve vítěze na osobní schůzku. „Bude to bezva robotí mejdan, človíčku,“ doplnil robot.

Promo video ke kampani stahujte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.