Láska, Seitlová, Hampl. Volte v druhém kole zelené senátory

15.10.2014 12:09

Václav Láska, Jitka Seitlová a Václav Hampl je trojice kandidátů, která nejen že uspěla v prvním kole senátních voleb, ale dokonce ve všech případech postupuje do druhého kola z první příčky.

Láska, Seitlová, Hampl. Volte v druhém kole zelené senátory
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Václav Láska v senátním obvodu Praha 5 získal 30,01 %, Jitka Seitlová v obvodě Přerov celých 39,95 % a Václav Hampl v obvodě Praha 1 získal 27,19 %. V případě úspěchu v druhém kole zelení chtějí založit senátorský klub. Noví senátoři by totiž doplnili již tři stávající, tedy Elišku Wagnerovou, Libora Michálka a Ivanu Cabrnochovou.

„První kolo senátních voleb jasně potvrzuje, že Václav Hampl, Jitka Seitlová a Václav Láska jsou kvalitní osobnosti, které dokáží hájit zájmy voličů nejen v místních kauzách, ale také v celostátní politice. Všem našim kandidátům patří dík za to, že se rozhodli do souboje o Senát vstoupit, voličům zelených pak za jejich hlasy. Ještě zdaleka však není vyhráno: vyzývám tímto voliče, aby přišli příští týden k druhému kolu senátních voleb a stvrdili dnešní výsledek – jen s vaší podporou se nám podaří ustavit senátorský klub,“ uvádí Jana Drápalová, 1. místopředsedkyně zelených.

Předsednictvo SZ podpořilo pro druhé kolo senátních voleb Jiřího Dienstbiera za ČSSD v obvodu Kladno, souhlasilo s podporou pro Zdeňka Papouška za KDU-ČSL v obvodu Brno město a Jiřího Linharta a Jiřího Voseckého, kandidátů za STAN v senátních obvodech Děčín a Česká Lípa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě