Laudát (KAN): A kolik Zeman vyznamená lemplů a nýmandů?

27.10.2022 9:32 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k hradnímu pojetí svátku 28. října.

Laudát (KAN): A kolik Zeman vyznamená lemplů a nýmandů?
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Naposledy: Doufám, že se nenaplní rčení z jednoho filmu, kde primář psychiatrického zařízení novou skupinu pacientů přivítal slovy: "Jestli si myslíte, že už nebude hůř, přesvědčíme vás o opaku". Zeman v pátek rozdá metály. Ani naposledy si neodpustil dětské provokace, koho na Hrad zve a koho nikoli. Otázkou jen je, kolik, vedle jistě významných osobností, vyznamená lemplů a nýmandů, kteří místo zásluh škodili a škodí naší zemi. V lepším případě dokázali jediné - že nic nedokázali. Zbývá nám doufat, že už do konce mandátu žádnou klukovinu nevyvede. Kromě provokací za ním zbydou vzpomínky na jeho těžkou hlavou pronášená moudra. Na co sáhnul, to zkrachovalo. Jeho čínská anabáze skončila výbuchem. Stovky miliard se nekonají (díky Bohu), ruský kámoš se stal největším zločincem druhé dekády XXI. století. Ještě dlouho se bude naše společnost vzpamatovávat z jeho rozeštvávání lidí a hulvátských výroků.

V éře Zemana jsem byl na Hradě pouze jednou - na jeho první volbě. Ve vysoké politice jsem ho nepotkal, tak jsem ho chtěl vidět naživo. Stačilo mně to. Při následné recepci se na oknech povalovaly krabičky od algen. Bylo mně jasné, že tuhle společnost bude lepší ignorovat a veřejně se od ní distancovat. Doufám, že se nenaplní varování psychiatra z úvodu tohoto statusu. Další dno si v dnešní neklidné době nemůžeme dovolit. Vlastně můžeme, ale potom si nestěžujte.

Dnes je plánováno v senátním výboru projednání petice KANu na zpřísnění lustračního zákona. Jsem zvědavý, jak vysoko na váhy dají senátoři hodnotu základních etických hodnot. Tedy něco, co už dlouho na Hradě chybí. Stejně jako by neměla být éra Zemana přejita mávnutím ruky, nemělo by být zapomenuto zlo, které se v naší zemi událo. A je jedno, jestli se týkalo světových válek, nebo komunistické éry.

Přeji příjemný podzimní den.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…