Laudát (KAN): Ale konkrétní kroky v legislativě už politici udělat nemíní

15.07.2022 17:35 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k lustračnímu zákonu.

Laudát (KAN): Ale konkrétní kroky v legislativě už politici udělat nemíní
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

PETICE

Včera jsme předali s Honzou Brhlíkem a Jirkou Krausem na petiční výbor Senátu naši Petici za zpřísnění lustračního zákona. Od 17. listopadu loňského roku jsme sbírali podpisy. Chtěli jsme vzít za slovo politiky dnešní vládnoucí koalice, kteří v minulém volebním období intenzivně kritizovali vliv bývalých komunistů ve vysokých státních funkcích i na úřadech. Podpisy sbírala jen úzká skupinka členů KANu. Přesto nám dost lidí vyjadřovalo podporu a shodně s našimi názory si myslí, že současný společenský marast byl založen bezmeznou tolerancí komunistů po roce 89 a nevyrovnání se s dědictvím předlistopadového režimu.

Poslední měsíce jsme kontaktovali řadu politiků dnešní koalice, kteří nám sice slovně vyjadřovali podporu, ale konkrétní kroky v legislativě už udělat nemíní. V zásadě jsem jejich postoje očekával, protože řadu z nich znám osobně dlouhé roky. KAN je nositelem tradice odporu proti komunismu od dubna 1968 a ukazovat lidem realitu minulé a současné politické scény považujeme za svoji morální povinnost. Ale nebojte se, že naše činnost je omezena jen na minulost. V zářijových komunálních volbách vám zejména v Praze nabídneme svoje představy o dalším směřování naší metropole. Současná ostudná politická reprezentace města napříč stranami by měla skončit. Radniční parta diskredituje hodnoty naší svobody a demokracie stejně, jako to dělají Babiš a Zeman z pater vysoké politiky.

Věřím, že se najde alespoň několik současných senátorů a poslanců,  kteří na naši petiční výzvu nezůstanou pouze u slovní ekvilibristiky, ale pokusí se konkrétní legislativní akcí věci změnit. Komunistický marast v naší společnosti a politice NENÍ MINULOSTÍ!

Autor je předsedou Klubu angažovaných nestraníků

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…