Laudát (KAN): Černá neděle

10.01.2022 7:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nedělním Otázkám Václava Moravce

Laudát (KAN): Černá neděle
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

"Nudíte se? Kupte si medvídka mývala," hlásal Jaromír Hanzlík v Postřižinách. "Chcete se naštvat? Dívejte se na nedělní OVM," mám potřebu říct. Po dlouhé době mně oběd vyšel na dobu Otázek Václava Moravce. Tak jsem koukal, i když jsem to neměl dělat. V první části jsem se dověděl, že, dle Moravce, favoritem na guvernéra ČNB je Vladimír Dlouhý, předlistopadový předseda KSČ v nechvalně známém Prognostickém ústavu. To jsme to dopracovali. A někde jsem četl, jak to Zamrazilová a Jurečka odborářovi Středulovi nandali. I kdyby ve věci rozpočtového karambolu měli tisíckrát pravdu, tak jejich postoj k potenciálnímu šéfovi ČNB považuji za ostudný. Pro Zamrazilovou je Dlouhý odborníkem a Jurečka si nechá svůj názor na Dlouhého pro sebe. Kdo další z bolševických noků a na jaké posty bude přijatelným odborníkem za souběžného mlčení místopředsedy vlády?

Ještě horší vzkaz pro budoucí politiku vlády vyslal ve druhé části ministr zahraničí Lipavský. Slyšeli jste, co vlastně řekl? Lidé, kteří před volbami byli na velvyslanecké posty podle tehdejší opozice nepřijatelní, po volbách už přijatelní jsou. Stanovisko vlády k olympijským hrám v největší totalitě světa není potřeba, když se už podle Lipavského "vyjádřila řada politiků". A také údajně žádná vláda nepřijala k věci usnesení. Jestli se vláda prezidenta Bidena, vláda Kanady, Austrálie, nebo Velké Británie usnesla, nevím, ale zcela jasně deklarovali, že se sportovní maškarády v zemi komunistických lágrů, násilí na oponentech režimu, zničení svobody v Hongkongu etc, etc NEZÚČASTNÍ. A možná i vymýšlet šulení typu, že stále provařenější ČOV politiky na cestu do Pekingu nepozval, je trapné a falešné. Nečekáte snad také, že se objeví Zemanem slibované stovky miliard investic?

A tím můj údiv nekončil. Ještě jsme se z úst Lipavského dověděli, že k dění v Kazachstánu nemá stanovisko, k případným sankcím, že ještě neví, jestli je čím sankcionovat. Když jsem v minulosti coby poslanec vyjížděl s delegací do zahraničí, zamini nám vždy připravilo informace o dotyčné zemi, jejích politicích, vzájemných vztazích, vzájemném obchodu, uzavřených smlouvách apod. Tenhle hošík od Pirátů ani po týdnu brutálního násilí v kazašských městech k tomu nemá co říci? Korunu všemu nasadil, když nám na dotaz Václava Moravce ohledně vládní "havlovské politiky" sdělil, že vlastně v opozici něco sice říkal, ale nyní je situace jiná, je ministrem zahraničí. Jestli tenhle pán chce narovnávat vztahy s Ruskem, už teď z toho mám husí kůži.

Celkem chápu, že vláda Petra Fialy převzala zemi po Babišovi v katastrofálním stavu a zejména řešení akutních krizí - zadlužení, inflace, ceny energií, čínský covid - nebude vůbec jednoduché a rychlé. O to více by ale měla rychle pálit stanoviska ve věcech jasných (alespoň podle svých slibů). Zatím to nedělá a celkově její komunikace s veřejností je chabá, i když si umím představit, co jim každý den padá na hlavu kostlivců ze skříní Babišovy vlády.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce