Laudát (KAN): Dalo se to čekat

23.02.2022 12:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k aktuálním událostem na Ukrajině

Laudát (KAN): Dalo se to čekat
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Ruská nenažranost a nekonečná snaha roztahovat se po celém světě, píše další kapitolu. Bylo by naivní si myslet, že za všechno může Putin, kterého někteří označují za blázna. Většina lidí v Rusku se určitě už zase dme pýchou, nebo bude mlčet. Demokratický svět už konečně musí přestat blbnout s výrobou zbytečných a rozkladných vlastních problémů a začít řešit věci podstatné. Ruskou okupací dalších částí Ukrajiny má USA a Evropa další šanci na reparát ve vztahu s Ruskem. Po krymské okupaci to nezvládly. Pokud se tak nestane, příští událostí už bude válka.

Česko by se od Ruska mělo co nejvíce odříznout bez ohledu na možné okamžité ekonomické ztráty. Více než kdy jindy ovšem bude platit, že "demokracie není zadarmo". Musíme co nejrychlejším tempem budovat svoji úplnou energetickou nezávislost na něm (stejně, jako v ekonomice, vědě a výzkumu, na komunistické totalitní Číně). Musíme tvrdě a nekompromisně potírat jakékoli akce, za nimiž stojí Rusko.

Média a politici se budou převážně vyjadřovat k Ukrajině. Ale trochu se možná zapomíná na Bělorusko. Právě v těchto dnech skončila na dlouhé desítky roků naděje Bělorusů na svobodu a vlastní správu svojí země. Přitom ještě loni byla reálná možnost partnerství Běloruska s demokratickým světem. Budiž nám varováním, že i jediný politik, a infiltrované bezpečnostní složky, stačí na to, aby držel svůj národ v beznaději a ruské bídě. Dokonce i poté, co z politiky zmizí. Příští leden budou prezidentské volby. Pamatujme na to, že si v této situaci dalšího Zemana, nebo někoho ještě horšího, nemůžeme dovolit.

Před noční okupací separatistických území Doněcka a Luhanska byli evakuováni tamní lidé. Oni nesou hlavní spolupodíl viny za nynější situaci. Posloužili ruskému imperialismu jako užiteční idioti. Teď už je čeká život v ruském ráji. Chvíli budou v záři kamer, asi přestanou přestřelky na linii dotyku s Ukrajinou, ale až vyprchá nadšení, že jsou konečně Rusové, dopadnou jako obyvatelé Krymu. Zůstane armáda a bída. Tamní obyvatelé už na reparát šanci nikdy nedostanou, pokud nepřijde zázrak, jakým byl koncem minulého století rozpad Sovětského svazu.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…