Laudát (KAN): Extrémisté v Brně musí být spokojeni

18.10.2022 9:01 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu o složení koalice po komunálních volbách v Brně.

Laudát (KAN): Extrémisté v Brně musí být spokojeni
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Národní fronta v Brně: tak se dohodli skoro všichni. V Brně máme komunální Národní frontu. Vaňková děla, že nás čekají těžké časy, proto je nutné zapojit téměř všechny, zejména ANO. Se skřípěním zubů bych snad pochopil něco podobného v Suché nad Vlhkou, pokud by byla matematika ke správě obce neúprosná. Jenže v Brně nemuseli. K čemu jsou potom všechny kecy o morálce, o populistickém a toxickém hnutí Andreje Babiše a antibabišismu? I když Vaňková lepení Národní fronty avizovala dopředu, Petr Fiala navenek mlčel a nyní sdělil, že se mu to nelíbí. Ani se mu nedivím. Petr moc dobře ví, jaké následky z brněnského souručenství mohou plynout. Když politika není postavena na hodnotách, souladu slov a činů, nikdy nic dobrého z toho nevyjde.

Extrémisté v Brně musí být spokojeni. Teď mají volné pole opoziční role pouze pro sebe.

Politické všeobjímající fronty se stavějí v těžkých časech země, jejího ohrožení, nebo obrovské pohromy. Časy nejsou jednoduché, ale tak zle zatím není. Ruské rakety sem nelítají, navzdory tvrzením nikdo neumírá hlady a D1 nikdy nebyla tak vytížená auty majitelů víkendových chat, jako nyní.

Klíčovou roli v demokratické politice hraje konkurence. Konkurence stran, idejí, řešení. Voliči by vždy měli mít šanci v příštích volbách si vybrat. Stejnou reprezentaci, pokud jsou spokojeni, jinou, pokud nejsou. Ale vždy by měli mít volbu mezi jakž takž demokratickými nedestruktivními systémovými stranami. Jinak voliči mohou sáhnout po extrému jenom proto, že chtějí změnu. Tak protentokrát v Brně řekli "NE". Jak moc nyní budou slova vládní koalice znít věrohodně, když nahoře je to HUJ a dole FUJ? Myslím, že není dobré voliče stavět zase před "volbu menšího zla", protože se může stát, že zvolí zlo ještě větší, než velké. Zatím jsme v předvečeru této hrozby, během něhož probíhá výprodej hodnot a demokratických principů. Ale jak je známo, po každém večeru a noci přichází nový den, který občas začíná probuzením do kocoviny.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu