Laudát (KAN): I velké diletantství může být přitažlivé

29.12.2022 13:08 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k Vánočnímu poselství prezidenta Zemana

Laudát (KAN): I velké diletantství může být přitažlivé
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Několik přátel mně volalo, co si myslím o Zemanově posledním projevu. Odpovídal jsem, že vůbec nic. Prostě seděl, kecal (prosím s malým "k", aby bylo jasno, že neurážím Kecala z Prodanky), promluvil o nulách a skončil, tedy dokecal. Ale když nedají, tak něco napíšu. Není to tak jednoduché, jak by se zdálo. Blbostí, lhaní, urážek a špatných rozhodnutí na jeho cestě životem bylo tolik, že by to objemem vydalo na svazek, konkurující netknutým metrovým spiskům vraha Lenina a dalších "klasiků" lidského zla.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Tak jsem si vzpomněl na několik "velikánů", kteří zaujali svojí neschopností. Zmínil bych třeba z první pěvecké soutěže Česko hledá talent Aničku "Dajdou", která předvedla takový antivýkon, že zkoprněla celá porota soutěže. Ale Anička se nedala odradit a ještě porotu sebejistě seřvala. Brzy se stala známou a tehdy zaskočení televizáci se obrátili na baviče Novotného, co tomu říká. Řekl něco ve smyslu, že i velké diletantství může být přitažlivé.

Ještě dále to dotáhl její maďarský kolega, který nějaký čas svou falešnou hrou na harmoniku zaplnil stadióny. Možná si ještě pamatujete na "legendárního" "Létajícího orla", anglického skokana na lyžích, který se stal celebritou proto, že skákal tzv. na buben. Nikdy nic nevyhrál, ale lidé se bavili nejen skokem, ale i často dramatickým sjezdem ze strmého svahu pod odrazovým můstkem. Jeho sláva došla díky médiím tak daleko, že skokani začali proti tomu protestovat.

A tím zároveň odpovím na otázku, proč ho tedy hodně lidí podporovalo a volilo. Anička Dajdou skončila na billboardech na reklamu humpoleckého piva, Maďar vyprodával chvilku stadiony a Létající orel asi také dostal řadu marketingových nabídek.

Lidé mají rádi humor a nadsázku. Ale myslím, že sláva netrvá dlouho. Ve světě přituhlo a mít v čele nevypočitatelného sebestředného politického klauna může být velmi nebezpečné. Proto jeho popularita klesla, i když, ne na nulu. A tady hledejme i překvapení zahraničních politiků z našeho předsednictví EU. Po letech Zemanů a Babišů se najednou z našich končin vynořil někdo slušný a normální.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…