Laudát (KAN): Kdyby Skála sehnal podpisy, mohli být do mariáše

15.11.2022 4:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k prezidentským kandidátům.

Laudát (KAN): Kdyby Skála sehnal podpisy, mohli být do mariáše
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Tři předlistopadoví soudruzi se cpou na Hrad. Diskuzi úsměvně okořenil Andrej Babiš výrokem, že „Já jsem nebyl komunista. Byl jsem řadový člen strany". 

Anketa

Kdo má větší „škraloup“ z dob minulého režimu?

6%
89%
hlasovalo: 30796 lidí
Zima, ten „zatím" proslul tím, že KSČ tak miloval, že už po týdnech dospělosti spěchal do jejího lůna, takže v 18 letech. To je výkon, který vedl historika k výroku, že to musel být velký kariérista. Samozřejmě Zima na zmínku o kariérismu reagoval slovy, že v polovině osmdesátých letech se už leccos měnilo. A potom tady máme generála. Ten se stal poslední dobou terčem ostřelování asi nejvíce. Komunistická minulost Babiše/Bureše se propírá už více jak desetiletí, ale generál s ambicemi na Hrad, to je nová výzva pro oponenty. A plave v tom jaksepatří. Na schvalování/neschvalování okupace v roce 68 odmítá odpovědět. Se svojí minulostí se také nevypořádává nejšťastněji. Naposledy v aktuální 168 hodin se nechal slyšet, že jako člen KSČ nikomu neublížil, tudíž se individuálně nebude nikomu omlouvat. A co se týká obecného členství, tak to si odpracoval bohatě. Důležitý výrokem je, že nikomu svým angažmá v KSČ neublížil. Tak mu odcituji ze Zákona o protiprávnosti komunistického režimu: „... Parlament konstatuje, že Komunistická strana Československa, její vedení i členové jsou odpovědni za způsob vlády v naší zemi v letech 1948-1989...." Poté následuje výčet věcí, které tenhle kriminální spolek v naší zemi způsobil. Důležité je konstatování, že to způsobilo její vedení i členové. Na pohádky o přípravě na diplomatickou dráhu komentující historik také nemínil skočit konstatováním, že na diplomacii se lidé připravovali v diplomatických školách a na vyzvědače u rozvědky.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…