Laudát (KAN): Merkelová neměla páky

27.11.2022 10:07 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k důsledkům politiky německé exkancléřky Angely Merkelové

Laudát (KAN): Merkelová neměla páky
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Německo, stejně jako všichni v Evropě, se potýkají s důsledky ruské politiky exkancléřky Angely Merkelové. Nemalá část Němců jí dokonce před časem vyzvala k veřejné omluvě. Když se jí novináři ptali na její proruskou politiku po invazi 24. února letošního roku, zatvrzele (i v následujících měsících) tvrdila, že ničeho nelituje.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17933 lidí

Jelikož je stále více lidem, kteří nemají IQ tykve, jasné, že Putin je válečným zločincem a jeho Rusko teroristickým státem, posunula se trochu dál, ale uznání chyby, omluvu ani lítost nečekejte. Podle nejnovějšího vyjádření ke konci své dlouhé kariéry už neměla páky, jak na Putina působit. Prý ho zajímá jen moc a nic jiného. Končící politička už je pro něj jen zbytečná ztráta času.

Při nástupu do funkce se německý kancléř Scholz nechal slyšet, že bude jako Merkelová, byť je formálně z druhého politického tábora. Tím chtěl Němce uklidnit, neboť šestnáct roků byla Angela pro své občany ztělesněním nehybnosti, jistot a především veliké prosperity. Po začátku ruské únorové invaze na Ukrajinu ještě Scholz v politice Angely pokračoval a politici a kapitáni tamního průmyslu nečekali, že se Ukrajinci budou statečně bránit, ale čekali rychlé vítězství Putina. Proto to až trapné a ostudné nicnedělání s podporou krvácející Ukrajiny.

Asi vzpomínáte na dodávku starých přileb a rezavých nábojů do děl. To se zaplaťpánbůh změnilo. Nedávná kauza s prodejem části akcií přístavu v Hamburgu Číně však ukazuje, že Německo si s vlastní bezpečností a ekonomickou nezávislostí zahrává i nadále. A s ohledem na jeho význam pro Evropu si tím pádem zahrává i s celou Evropskou unií. Dříve bylo Německo über alles, teď to vypadá, že kšeftování je pro ně über alles.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.