Laudát (KAN): My jsme taky obětí Putina!

20.03.2022 10:07 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke krajům a obcím, které měly účty u ruské Sberbank

Laudát (KAN): My jsme taky obětí Putina!
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Tahle neuvěřitelná slova zní z úst komunálních a krajských politiků, kteří vložili peníze z našich daní a z výnosů obecního majetku do ruské Sberbanky. Ta se 25. února, druhý den po přepadení Ukrajiny, poroučela nejen z Česka. Pravděpodobnost, že obce svoje stamilióny (kraj Vysočina miliardy) dostanou, je mizivá.

Teď se dokonce nestydí požadovat po státu, aby jim ztrátu kompenzoval. Doufám, že je ministr financí pošle do háje. Proč by měli daňoví poplatníci platit za blbost, nebo lásku k Rusku, jejich hazard? Ani náhodou.

Za prošustrované peníze nesou odpovědnost obecní rady, městské rady, finanční a kontrolní výbory (a komise). Tak co vlastně tahle telata v komunální politice dělají? Konkurenční politici by v podzimních volbách měli nemilosrdně na zodpovědné ukázat, aby voliči věděli, jak pánové a dámy s jejich penězi naložili.

A jestli tuhle sebranku budou znovu lidé volit, tak ať se nediví, že budou mít rozbité silnice, chodníky, špatnou kanalizaci, nebo vodovod v říši snů. Takže vašnostové, nejste obětí Putina, ale vlastní blbosti, neodpovědnosti, lenosti se starat o veřejné statky, ne-li něco horšího.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…