Laudát (KAN): Nechceme připravit demokratické strany o jediný hlas, který může rozhodovat

03.10.2021 10:07 | Ze sítí

Výzva 21 Klubu angažovaných nestraníků k Parlamentním volbám 2021

Laudát (KAN): Nechceme připravit demokratické strany o jediný hlas, který může rozhodovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

V nadcházejících parlamentních volbách jsme se rozhodli přes některé nabídky malých stran a hnutí nekandidovat. V důležité volbě nechceme připravit demokratické strany o jediný hlas, který může rozhodovat. Proto přicházíme s touto výzvou, kterou jednomyslně schválila kompletní Ústřední rada KAN a následně ji potvrdil i celostátní sněm. Pokračování a rozvoj naší svobody a demokracie je pro nás důležitější, než možný osobní prospěch.

Výzva 21 Klubu angažovaných nestraníků k Parlamentním volbám 2021

Vážení občané,

Česká republika se od svého vzniku v roce 1993 ještě nikdy nenacházela v tak obtížné situaci, jako dnes. Nezodpovědné a populistické vlády hnutí ANO a sociální demokracie v uplynulých letech v kombinaci s pandemickou krizí a dalšími problémy nás dostaly do krize, jejíž řešení nebude rychlé, ani jednoduché. Navíc se významná část společnosti stále více uchyluje k otevřené podpoře extrémistických xenofobních stran a hnutí a nedůvěryhodných spasitelů, kteří nabízejí jednoduchá řešení složitých problémů. Je zpochybňováno naše členství v Evropské unii a Severoatlantické alianci. Naše země je ohrožována rozvědkami nepřátelských zemí a kybernetickými útoky na naše nemocnice a další veřejné instituce. Prezident České republiky Miloš Zeman nehájí české národní ani státní zájmy a jeho chování a názory jsou pro nás nepřijatelné.

Končící volební období jasně ukázalo, že politici současné vlády, držené u moci hlasy komunistů a SPD, nejsou schopni zvládat výzvy, které před nás staví život. Chaotické chování ve druhé vlně epidemie nás zařadilo mezi země s největším počtem úmrtí na obyvatele, vláda promrhala celkem zvládnutelné zadlužení státních financí a poslala zemi na cestu neřiditelného zadlužování. Vláda nemá žádný plán, ani představu, jak zadlužování země zastavit. Státní instituce včetně vládních se podvolují tlaku premiéra a chovají se chaoticky. Státní správa se bojí rozhodovat svobodně a nezávisle. Nemáme udržitelný důchodový systém, vláda plýtvala veřejnými financemi na řadu nesmyslů, zatímco některé státní instituce včetně velkých nemocnic, jsou v žalostném stavu. O ochraně životního prostředí se více mluví, než koná. Střet zájmů premiéra Babiše zbytečně zatěžuje českou politiku doma i v zahraničí. Neúměrně roste byrokracie státu, ale kvalita služeb občanům se zhoršuje. Právní prostředí je stále více nepřehledné a právo nevymahatelné. Množí se útoky na veřejnoprávní média. Na významných místech sedí lidé, kteří byli členy předlistopadové zločinné komunistické strany, či dokonce spolupracovali se státní bezpečností.

Anketa

Jsou podle vás Češi národem rasistů?

27%
73%
hlasovalo: 31601 lidí

Je zřejmé, že za této situace země potřebuje změnu. Česká společnost si již nemůže dovolit pokračování obdobné vlády, jinak se propadne do ještě hlubší krize. Žádná z kandidujících demokratických stran a koalic není ideální. Ale přesto je třeba některou z nich podpořit, aby se poměry v zemi již dále nezhoršovaly. Odmítáme nezodpovědné experimentování, snahu řešit dluhovou krizi z kapes lidí, kteří pro sebe a svoje děti poctivou prací vytvářejí materiální hodnoty. Odmítáme představy, že všespasitelným lékem na byrokratickou džungli je digitalizace státní správy, že poklesky občanů vyřeší sběr osobních dat a nevídané zasahování do soukromí nás všech.

Jsme přesvědčeni, že největší lidský, občanský a politický potenciál odvrátit hrozbu úplného rozvratu naší země má koalice demokratických stran SPOLU.

Dovolujeme si vás požádat, aby vaše rozhodování v nadcházejících volbách bylo vedeno rozumem, přemýšlením o budoucnosti vašich dětí, nikoli emocemi. Vyzýváme své příznivce a všechny občany, aby v parlamentních volbách koalici SPOLU svými hlasy podpořili.

V Praze dne 23. září 2021

Za Klub angažovaných nestraníků

František Laudát
předseda

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…