Laudát (KAN): Odborníci v IVK zřejmě stále žijí na počátku devadesátek

22.01.2022 10:07 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k rozhovoru s politologem a komentátorem Petrem Macinkou

Laudát (KAN): Odborníci v IVK zřejmě stále žijí na počátku devadesátek
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Klausův "mozek" z IVK čeká na odhalení všeho o hybridních hrozbách ze Sovětského svazu: permanentní Parlamentní listy udělaly rozhovor s politologem a komentátorem Petrem Macinkou, toho času působícím v Institutu Václava Klause. A přečíst si tuhle břečku stojí za to, aby si o tomto sdružení duševních titánů mohli zájemci udělat představu. Nejdříve se Macinka vypořádal s "těsným národním poslaneckým kabátem Jana Farského". Pro další rozvoj "geniálních" vyřčených myšlének pretendenta IVK budiž polehčující okolností, že mu, jak sám přiznává hned v úvodu, vrtá hlavou. A když vám vrtá hlavou, to je údajně horší, než podebraná pata. A když vám vrtá hlavou "trade off" Jana Farského, tak to je horší, než když se Václav starší před focením dostával do proklatě úzkých riflí.

Vedle "havlofóbie" silně vane z IVK i duch "karlofóbie". Sice jsem chtěl psát "schwarzenbergofóbie", ale to je jako definovat bojovou látku fosgen chemickým složením (izopropylester kyseliny metylfluorfosforité). Macinka totiž děl, že proč by Farský nemohl zmizet, možná by si toho nikdo nevšiml, když Karel Schwarzenberg každý rok svého mandátu trávil zhruba 300 dní doma v rakouském Murau a nikoho to nepohoršovalo. Budiž mozku, ve kterém vrtá Farského trade-off, odpuštěna tato lež. V první lavici TOP 09 u oken jednacího sálu sněmovny seděl Miroslav Kalousek, Karel Schwarzenberg, Jitka Chalánková a já, který řídil hlasování. To bylo od října 2013 do května 2017. Asi Macinka sledoval účast ve sněmovně jinému Karlovi, než já. Navíc Karel jezdil do Murau o prázdninách.

Po řešení, kdo schválil a neschválil odjezd Farského, lze zaznamenat přesun Macinka k otázce financování STANu z Kypru - nic nového neodhalil, ani nenasvítil. Takže "případ Farský" a "případ Kypr" NIC. Potom ovšem přichází zlatý hřeb rozhovoru. Vyznání Macinky z víry, že "všechny svoje kauzy ČT a Deník N dotáhnou do konce. Dozvíme se, jak to bylo s podvody Andreje Babiše, přečteme si o zločinnosti čínských agentů působících v České republice i vše o hybridních hrozbách ze Sovětského svazu". Konec citátu. Ten Sovětský svaz (CCCP) mě zaujal. Zřejmě odborníci v IVK stále žijí na počátku devadesátek, nebo snad je přání otcem myšlenky? Jeden takový teď v Moskvě sedí a vydírá sousední Ukrajinu a s ní i celý demokratický svět. Zbytek očekávaných odhalení si dočtěte sami.

Anketa

Znali jste někoho, kdo umřel na covid-19?

47%
53%
hlasovalo: 26930 lidí

Rozhovor nabitý myšlénkami páně Macinky z IVK končí otázkou kauzy Jakuba Železného v Událostech a komentářích při rozhovoru s Patrikem Nacherem. Příště si dá podle Macinky Železný větší pozor, aby nikomu takto levně nezvyšoval kredit. Za mě by mělo být panu Železnénu dovoleno v UK fackovat, když někdo z hostů plácá kraviny. Myslím, že by sledovanost tohoto pořadu násobně narostla. Samozřejmě, účastníci pořadu by dopředu museli podepsat závazek , že nebudou moderátora Železného žalovat. Sice by přicházelo v úvahu i máčení v koši ve Vltavě, ale ta je z Kavčích hor trochu z ruky.

Něco tomu blízkého už tady bylo - stan Jaroslava Haška a Matěje Kuděje na pouti ve Světlé nad Sázavou, kde uvnitř ve tmě nejprve návštěvník dostal mokrým lavičníkem po hlavě, a následně byl chycen za límec a zadním vchodem vyhozen. Atrakce měla tak obrovský úspěch, že někteří si zaplatili vstup i dvakrát a více a téměř všichni to doporučovali svým blízkým a známým. Bohužel konec zábavy způsobil strážník, který chtěl zjistit, co je uvnitř, že venku na to stojí tak dlouhá fronta. Myslím, že by se politici do Železného UK hlásili měsíce dopředu a národ by byl také spokojený, Jistá část už jen proto, kdyby častým hostem pořadu byl Andrej Banbiš, nebo Miloš Zeman. Chtělo by se připojit i jméno Václava Klause staršího, ale ten už moc lidí nezajímá, i kdyby ho Železný fackoval každý den.

Jó, kde jsou ty časy, kdy Karel Schwarzenberg na billboardech hlásal, že "spí, když se plácají kraviny". Dnes je doba drsnější a dynamičtější, a tomu by mělo odpovídat fackování v pořadu Události a komentáře.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.