Laudát (KAN): Okamůra, imigrační noční můra, se vypařil

28.02.2022 10:29 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k dopadům války na Ukrajině na české politiky.

Laudát (KAN): Okamůra, imigrační noční můra, se vypařil
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Co nám o nás říká Ukrajina? Zatím to vypadá na docela dobrý budíček. Lidé proti agresi ruského Hitlera protestují, 90 % lidí napadení nezávislého státu odsuzuje. Konečně vládě, resp. správcům webů došlo, že je třeba dezinformační weby vypnout (o něco později to došlo Evropské komisi). Podpora uprchlíkům je masivní a lidé s Ukrajinci nemají problém. Dokonce tak masivní, že Okamůra, imigrační noční můra, se vypařil (předpokládám, že bohužel dočasně). Ozval se i vrchní státní zástupce Stříž, který sdělil podporovatelům ruské agrese, že by taky mohli jít sedět. Na Ukrajinu začaly proudit konečně i zbraně a humanitární pomoc. Doufám, že nadšení Čechům vydrží, protože jak zpívá Karel Kryl "tahle noc nebude krátká", naštěstí bratříček nemusí zavírat vrátka, protože ty celkem obstojně Rusům zavírá Fialova vláda, za což děkuji.

Snad i lidé s IQ tykve pochopili, jaký blbosti hlásalo a kam nás chtělo zatáhnout duo Zeman - Klaus. Ten první snad dva dny před přepadením Ukrajiny Rusáky vykládal, že Putin není blázen a druhý necelý týden před vzteklým projevem Putina a la Hitler, posílal ve věci postojů ministrů k Ukrajině premiérovi uslintaný dopis. Zeman se omluvil, protože nechtěl, aby vypadal jako úplný idiot. Za svoje vystoupení si, jindy v Moskvě opěvovaný Miloš, vysloužil pod kremelskými bášňjami nálepku senilního blázna a zrádce. Takže snad poprvé dobrá zpráva, že putinovčíky naštval.

To Klaus Václav starší se neomluvil ani náhodou. Nikdy to neměl ve zvyku, tak proč zrovna nyní? Místo toho "zaujal stanovisko kolektiv Institutu Václava Klause". Kolektiv byl útokem na sousední stát překvapený. Klaus celé svoje post prezidentské období strávil návštěvami ruské ambasády v Bubenči při státních svátcích RF a snahou vysvětlit nám, jak Rusko nechápeme. Nakonec se ukázalo, že ho nechápal hlavně on. To je na člověka, který zažil srpnovou okupaci 68, dost na pováženou. Zjevně si nepřečetl Karla Havlíčka Borovského o jeho zkušenosti s Ruskem.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

7:17 Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

Královéhradecký kraj ocenil významné osobnosti v regionu. Mezi oceněnými je kardinál Dominik Duka, ř…