Laudát (KAN): Pimprlata za řečnickým pultem by měl někdo z koalice odpinknout

14.01.2022 7:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k jednání Poslanecké sněmovny

Laudát (KAN): Pimprlata za řečnickým pultem by měl někdo z koalice odpinknout
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Konečně po dlouhých osmi letech skončil nezodpovědný mejdan nejdříve Babiše se sociálními demokraty a lidovci, potom Babiše se sociálními demokraty za podpory komunistů a SPD. Neměl jsem šanci celý den poslouchat to divadlo, ale nad ránem jsem chvíli dění ve sněmovně sledoval. Taktika mlčení a pokusů o slušnou argumentaci ze strany koalice na pakáž nestačí.

Škoda, že koalice nemá ve sněmovně někoho, kdo by sice slušně, ale rázně vykázal žvanily z ANO a SPD do patřičných mezí. Je za nimi rozvrácená země, poškozená pověst ve světě a hrozivě rozvrácená společnost. Nevyvratitelnou pravdou je, že skoro každý z ANO a SPD má máslo na hlavě a k tomu se nesmí mlčet. Převzali zemi na začátku oživení začátkem roku 2014 se stabilizovanými financemi, slušnou pověstí. Co z toho zbylo na začátku roku 2022?

Asi není třeba situaci rozvádět. Je zcela jasné, proč Babiš nedělal problémy s předáním moci. Způsobit takový marast, tak by utekl od odpovědnosti skoro každý. Předvádět zbytečné divadlo celou noc je k ničemu. Občas je přece jenom potřeba použít na hrubý pytel hrubou záplatu, praví staré přísloví. O jeho funkčnosti jsem se přesvědčil při svém posledním veřejném vystoupení ve sněmovně v roce 2017.

Komunisté tehdy už několikátý čtvrtek blokovali hlasování o obchodní smlouvě mezi EU a Kanadou. Opozice seděla nečinně v lavicích a mlčela. Po neúspěšných pokusech v kuloárech, aby někdo s perspektivou pokračování v politice promluvil, jsem si vzal dvouminutovou technickou poznámku a pronesl svoji poslední větu ve sněmovně: "nechte si těch keců". Opozice se probrala, začala asi dvouhodinová hádka. Ale při dalším kole projednávání komunisti zalezli a smlouva mohla být schválená.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…