Laudát (KAN): Z pohlaví česká politická mizérie nevzchází. Soustředil bych se na mozek

08.02.2021 14:32

Komentář na facebookovém profilu k výrokům ministryně Maláčové v nedělní Partii na Primě.

Laudát (KAN): Z pohlaví česká politická mizérie nevzchází. Soustředil bych se na mozek
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Nemám slov: K nedělnímu obědu jsem se dostal o něco dříve a pustil jsem si po mnoha měsících nedělní Partii na Primě. Byla tam "Venezuela" Maláčová s Honzou Skopečkem. Už dlouho jsem se tak nepobavil. Když se Maláčová stala ministryní, kterýsi titán z ČSSD sdělil, že "tu nám poslalo samo nebe". Docela zajímavé by bylo, jestli by nyní tento výrok zopakoval.

Anketa

Mělo by Česko nasadit ruskou vakcínu Sputnik V ještě před jejím schválením orgány EU?

92%
8%
hlasovalo: 14311 lidí

Když se rozpadalo Československo, jeden z glosátorů tehdejšího dění obdržel velmi stručný dopis, kde stálo: "Na stráž, vole!". Když jsem to vyprávěl jednomu pražskému radnímu, trumfnul to sdělením, že dostal jednoslovnou SMS: "hajzle". Potom bych zmínil ještě SMS jedné kolegyni, kterou obdržela několik desítek sekund po večerním vystoupení v ČT: "Kalouskova blbá". Osobně jsem nadávek dostal tisíce, ale vtip v tom nebyl žádný. V této oblasti bych zmínil i svůj drobný úspěch, když jsem po vystoupení poslance Radka Johna ve Sněmovně konstatoval, že dlouholetý spor o to, kdo je nejblbějším politikem byl konečně rozhodnut. Po nedělní Partii svoji vítězku má i ženská část politické scény. Těm, kdo volají po více ženách v politice, bych po neděli vzkázal, že z pohlaví česká politická mizérie nevzchází.  Soustředil bych se na mozek.

Ale k věci: tématem byl nouzový stav, pandemie čínského viru, (ne) účinnost vládních opatření.. Jenže Maláčová měla nabrífovaný daňový balíček,  a proto 2x zaútočila. Jenže Maláčová není Klaus v dobách své největší slávy, tak to dopadlo, jak to dopadlo. Ponechám stranou výroky, kde se to hemžilo slovem chytrá - "chytrá cesta, chytrá karanténa, chytrá řešení". Jenže kdo si ještě dneska v naší zemi myslí, že ve vládě jsou chytří lidé - jedině ti, u nichž je nezřízený optimismus lékařskou diagnózou.

Těch perel z úst Maláčové bylo více, ale pro futuro se do povědomí zapíše jednou velkou nestoudností. "epidemie je horší, než II. světová válka". Tady se může podělit o hloubku blbosti a nestoudnosti s profesorkou Válkovou, která na stejné téma prohlásila, že "Čechům se zas tak moc nestalo". Holt by si Babišovy holky měly něco přečíst z učebnice moderních dějin.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…