Laudát (TOP 09): Já skutečně netuším, co to tady rozehráváte za Matrix

01.10.2015 20:53

Projev na 32. schůzi Poslanecké sněmovny dne 1. 10. 2015

Laudát (TOP 09): Já skutečně netuším, co to tady rozehráváte za Matrix
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Děkuji za slovo, pane předsedo. Já se nestačím divit, co tady hnutí ANO prostřednictvím paní místopředsedkyně předvedlo. To skutečně, když nějaká média napíšou - já dokonce ani nevím a tak by tady asi měl být policejní prezident, aby řekl, zda Agrotec nebo nějaké Babišovy firmy šetří nebo nešetří, ale já prostě nevím, co to tady předvádíte.

Tady vy jste vládní koalice. Jestli víte o nějakých trestných činech v minulosti, tak vaší občanskou povinností je podat příslušná trestní oznámení. Tady vy jste vládní koalice, která vládne bezmála již za chvíli dva roky. A po dvou letech abyste vypustili kouřovou clonu zřejmě na nějakou minulost, o které já nevím... A jestli vy něco víte, tak to máte oznámit policii. Ale to, co tady předvádíte, tzn. v okamžiku, kdy je nějaká Babišova firma, jejím statutárním orgánem byl předseda klubu hnutí ANO, vystavena vyšetřování, tak je to nestandardní a vznikne vyšetřovací parlamentní komise? Vy nevěříte orgánům činným v trestním řízení? Přece vyšetřovací komise by měla vznikat v okamžiku, kdy je jasné, že selhávají nějaké státní instituce. A vy chcete říci, že selhává policie tím, že si dovolila obvinit nebo vyšetřovat Agrotec a už má vznikat parlamentní komise? Je to živá kauza? A nebo se chcete vrátit někam do minulosti? Jestli něco víte, tak jste to měli říci a měli jste podat příslušná trestní oznámení. A pokud ne, tak asi špatně je, když si policie dovolí vás obvinit. Já skutečně nevím, co to tady chcete rozehrát za Matrix. A budu pozorně sledovat, s čím přijdete. Ale opravdu když koaliční partner tady nařkne instituci v resortu koaličního partnera ministra vnitra, že tam je to netransparentní... Vždyť vy se opravdu chováte způsobem, který je úplně... Já nevím, co na to mám říct. Vy hrajete s touto zemí Matrix, který tady nemá od roku 1989 obdoby. A možná že by někdo měl vyšetřovat vaši minulost od roku 1990, pana Babiše, pana Faltýnka a dalších! Tak já skutečně netuším, co to tady rozehráváte za Matrix. (Potlesk některých poslanců zleva i zprava.)

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…