Laudát (TOP 09): Na Šumavě chceme zachovat přírodu

27.01.2017 19:10

Senátoři podlehli tlaku lobistů navrátili Sněmovně zákon o ochraně přírody s podstatnými úpravami, které mohou otevřít dveře k nevratnému poškození přírody.

Laudát (TOP 09): Na Šumavě chceme zachovat přírodu
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Skutečným předmětem sporu je chuť několika jedinců zpeněžit pro sebe neopakovatelnou krásu šumavské přírody. TOP 09 bude hlasovat jednomyslně proti senátní verzi a setrvá na podpoře sněmovní podoby zákona. Doufáme, že svůj názor nezmění ostatní politici, kteří pro zákon ve Sněmovně hlasovali.

Šumava se postupně vzpamatovává z kůrovcové kalamity i větrného orkánu. Příroda začíná v řadě lokalit nabízet novou krásu, která je přirozená a má vyšší odolnost v době, která není pro životní prostředí příznivá. Jediné, co některým lidem schází, je trpělivost, než nové šumavské lesy dorostou do plné přirozené krásy. Voláme po biodiverzitě, ale leckdo chce nalinkované řady smrkových monokultur. I ony mají svoje kouzlo, ale biodiverzitu tam nenajdeme. Národní parky jsou od toho, abychom se naučili žít s přírodou, chránili spontánní přírodní procesy, studiem kterých můžeme hledat cesty k udržitelnosti životního prostředí.

Sněmovní verzí zákona byly vytvořeny podmínky pro širokou veřejnost, aby se mohla s chráněnou přírodou seznamovat v daleko větší míře, než tomu bylo doposud. To však neznamená, že tím otevíráme dveře těm, co chtějí na krásách Šumavy sobecky parazitovat. Ohánění se zájmy tamních obcí je falešné. Unikátní příroda jim časem přinese daleko vyšší atraktivitu, než bloky apartmánů s betonovými parkovišti

FRANTIŠEK LAUDÁT, PŘEDSEDA POSLANECKÉHO KLUBU

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…