Lebloch (SPO): Školství naruby

12.10.2017 6:38

Za starého dobrého socialismu jsme studovali pedagogickou fakultu proto,abychom učili a pracovali se svěřenými žáky.

Lebloch (SPO): Školství naruby
Foto: SPO
Popisek: Mgr. Roman Lebloch

Kupodivu jsme nemuseli vyplňovat žádné papíry, jediným úkolem bylo do každé hodiny zařadit výchovně vzdělávací cíl (nejlépe pochválit socialismus a vyzdvihnout jeho zářné zítřky).Tento cíl však v mé praxi nikdo nikdy nesledoval. Poté se vykázal jen celkový počet žáků,počet pionýrů a počet dětí,které navštěvují náboženství. A učilo se, nevyplňovalio se žádné množství papírů pro inkluzi a další ideologické projekty. Školství nemělo špatnou úroveň, ba právě naopak

Jinak bylo povinností asi jednou za dva měsíce přijít na školení marxismu-leninismu. Tyto chvíle se prožily  vesměs příjemně,protože pokud byl člověk unavený, tak si zde zdřímnul, pokud byl čilý, tak si opravil sešity a využil užitečně tento čas. Školení nepřipravovaly žádné projektové týmy a nevykazovala žádnou byrokracii, neživily se na něm žádné neziskovky. Dozvěděli jsme se zde, že bude hodně obilí, mnozí radostně zvolali, že se upeče chleba a šlo se domů.

Potom přišel rok 1989 a proběhlo předání moci z jedněch rukou do druhých. Školství si oddechlo, nastala klidná devadesátá léta.

A pak to přišlo. Papír začal přebírat otěže. Začala nesmyslná práce na vytváření školních vzdělávacích programů, které mají v současnosti několit set stránek na každé škole. Dítě, které se přistěhuje do jiného města, je spletené jak žňová hlídka, protože v nové škole se může učit v ročníku jiné učivo než ve škole původní. Školní řády se nafoukly z původních čtyř stránek na několik desítek, plodíme na vše papír, přicházejí nová ministerská doporučení, metodické pokyny a rady, ve kterých už se nikdo nevyzná, do toho projekty…. Učitelé a ředitelé už nejsou ani zoufalí, téměř rezignovali.

Do toho inkluze v současné byrokratické podobě. Inkluze byla vždy,ale pracovalo se se žákem. Dnes pracujeme s papírem.

Chtěl bych psát dále, ale je to naprosto zbytečné. Smysl školství byl převrácen, práce se žákem je nahrazena bojem s papíry. Ale to je i v oblasti zdravotnictví a sociální.

Návrh na řešení nabízí SPO, lídr ústecké kandidátky SPO pan Šmíd a další kandidáti této strany. Abych byl objektivní, rovněž Václav Klaus mladší má zcela jasno.

Co se má stát, nechtˇ se v příštích dnech stane….

Roman Lebloch, kandidát SPO Zlínský kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…