Letocha (STAN): Sněm beru jako jasný vzkaz voličům, že změna skutečně nastala

23.07.2022 22:52 | Tisková zpráva

Součástí Mimořádného Republikového sněmu hnutí STAN bylo také schválení nové podoby stanov. Proměna stanov posiluje kontrolní orgány hnutí.

Letocha (STAN): Sněm beru jako jasný vzkaz voličům, že změna skutečně nastala
Foto: STAN
Popisek: Petr Letocha

Především rozšiřuje působnost a pravomoc dozorčí rady, počet jejích členů současně navyšuje ze tří na pět. Úprava tak například umožní lépe kontrolovat a dohlížet na dodržování závazných právních předpisů a vnitřních předpisů hnutí. Nově se také zaměří na přijímané dary hnutí, v této souvislosti může dozorčí rada jak udělovat pokyny k jejich vrácení, tak zadat jejich samotnou kontrolu.

„V rámci úpravy stanov jsme připravili rozšíření pravomocí naší Dozorčí rada, která nově bude moci pracovat přímo se stížnostmi členů a příznivců hnutí nebo vydávat pokyny k vrácení přijatých darů. Rozšíření kontrolní činnosti uvnitř hnutí vnímám jako potřebné a jsem rád, že delegáti navržený text stanov přijali," okomentoval přijatou změnu předseda Vít Rakušan.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9633 lidí

Delegáti současně na mimořádném sněmu zvolili nové složení Celostátního výboru hnutí STAN. Ten se skládá kromě nově zvolených členů i z předsedů krajských organizací a cˇlenu° předsednictva hnutí. Nově se jimi stali Petr Letocha, Michaela Opltová, Martin Dvořák, Martin Mrkos, Kateřina Arnotová, Pavla Pivoňka Vaňková, Marek Michl, Erich Kříž, David Lacina, Jiří Hájek, Kateřina Francová a Jan Berki.

„Dnešní sněm beru jako jasný vzkaz voličům, že změna skutečně nastala. S pokorou jsme si zvolili nové předsednictvo, o které se můžeme opřít. Já děkuji za podporu a znovuzvolení do celostátního výboru. Moc si toho vážím a těším se na práci pro našeho hnutí,“ uvedl po svém zvolení poslanec Petr Letocha.

V průběhu svého jednání zaznamenal Sněm informaci o bombardování přístavu Oděsa, který má sloužit k vývozu obilí z Ukrajiny v době narůstajícího rizika celosvětové potravinové krize. Sněm zásadně odsuzuje tento barbarský krok spáchaný Ruskou federací jen pár hodin poté, co Rusko uzavřelo mezinárodní dohodu, která měla umožnit vývoz obilí z tohoto přístavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …