Levice: Proti hyenismu vůči obětem války

09.04.2022 19:44

Komentář na facebookovém profilu k Hnutí pro život.

Levice: Proti hyenismu vůči obětem války
Foto: levice.org
Popisek: Levice

Proti hyenismu vůči obětem války

V každé válce trpí především ženy. Jedním z mnoha důvodů, proč tomu tak je, je i znásilňování coby součást taktiky útočící armády. Strana Levice se důrazně ohrazuje vůči prohlášení ultrakonzervativní organizace Hnutí pro život, ve kterém usiluje o zabránění v potratu těm ukrajinským ženám, které se stanou oběťmi znásilnění. Připomínáme, že nejde jen o potraty, ale i znemožnění přístupu k antikoncepci a k sexuální osvětě.

Prohlášení v odkazu níže je vydáváno za ochranu všech lidských životů. Ve skutečnosti je to ale naprosto neomluvitelné pohrdání životy trpících žen. Prý pomáhají a nesoudí, ale ve skutečnosti nutí lidi ve válce, aby snášeli ještě větší utrpení.

Nejde zdaleka jen o to, že tisíce a tisíce žen budou muset donosit a porodit dítě, ke kterému si v principu nebudou moci vybudovat opravdový mateřský vztah. Jde také o to, že tyto vynucené porody v podmínkách nefungující zdravotní péče a špatných hygienických poměrů budou pro řadu žen znamenat velké zdravotní riziko.

Bohužel, tento protihumanistický spolek šířící bludy je nejen našimi státními složkami tolerován (což je z hlediska svobody slova naprosto v pořádku), ale od některých státních institucí jsou mu dokonce poskytovány výhody.

Vyzýváme proto všechny veřejné instituce, které by mohly mít s agendou tohoto spolku cokoliv co do činění, aby se od něj distancovaly.

Zdroj ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Evropský trh se zhroutil a opravdu v různých zemích různé léky chybí

20:07 Ministr Válek: Evropský trh se zhroutil a opravdu v různých zemích různé léky chybí

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 22. května 2024 k zákonu o léčivech