Levice: Společně a solidárně - II. sjezd strany

28.04.2023 23:07 | Tisková zpráva

trana Levice uspořádala dne 22. 4. 2023 svůj druhý sjezd. Kromě nového vedení delegáti odsouhlasili také účast v nadcházejících volbách do Evropského Parlamentu, úpravy stanov a řadu dalších usnesení, týkajících se zefektivnění fungování strany.

Levice: Společně a solidárně - II. sjezd strany
Foto: levice.org
Popisek: Levice

Na sjezd byli pozváni také zástupci dalších levicových stran, z nichž na pódiu promluvil předseda pražské organizace ČSSD Jiří Dienstbier a vedoucí oddělení pro odborné zázemí, evropské záležitosti a občanský sektor při ÚV KSČM Jaroslav Růžička.

Do Předsednictva Celostátního výboru Levice byli zvoleni Vladimír Farana, Vojtěch Juřica, Markéta Juřicová, Vítek Prokop a Jakub Višňák.

Levice si na sjezdu odhlasovala účast ve volbách do Evropského parlamentu v roce 2024 a také první verzi volebního programu, který se věnuje jak ekonomickým a sociálním, tak bezpečnostním tématům a bude dopracován na programové konferenci, která proběhne do konce roku.

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28101 lidí

“Napříč celou Evropou se dostávají k moci neoliberální a populistické pravicové strany, které slibují voličům řešení současné ekonomické, energetické i bezpečnostní krize. Ze všech zkušeností s vládou pravice ale už dávno víme, že jediné, co občanům přinese, je ještě větší prohloubení sociálních rozdílů, drastické škrty a závody ve zbrojení na úkor prudkého snižování životní úrovně svých obyvatel. Jako Levice proti tomu budeme bojovat, a to jak v ulicích, tak ve volbách do Evropského parlamentu,” říká členka PCV Levice Markéta Juřicová.

Tématem sjezdu byla spolupráce a dialog na levici, k čemuž se vyjádřil i host sjezdu Levice za ČSSD, Jiří Dienstbier. “Myslím, že tou cestou je spolupráce na levici, abychom levici dokázali vrátit nějakou sílu a dostat ji zpátky do Poslanecké sněmovny tak, aby mohla zájmy lidí, kteří sociální ochranu a sociální spravedlnost potřebují, reálně reprezentovat.”

Průběh a výsledky sjezdu shrnuje člen PCV Levice Vladimír Farana: "Uvítal jsem, že delegáti sjezdu podpořili mimo jiné boj za zachování důstojné a dostupné zdravotní péče, za nezvyšování věku pro odchod do důchodu a další sociální jistoty. Jsme po sjezdu připraveni za práva lidí bojovat, potřebujeme však vaší pomoc! Přidejte se k nám, přidejte se k Levici."

Strana Levice vznikla v lednu 2020 sloučením občanské iniciativy Skutečná levice a Strany demokratického socialismu jako snaha nabídnout skutečnou levicovou volební alternativu. Strana je členkou strany Evropská levice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…