Liberecký kraj ušetřil na veřejných zakázkách téměř 66 mil. korun

15.07.2013 12:43

Liberecký kraj od začátku roku ušetřil na veřejných zakázkách 65 649 947 korun. Od 1. 1. 2013 bylo vyhodnoceno 17 veřejných zakázek zadávaných dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách a 19 veřejných zakázek malého rozsahu zadávaných resortem investic.

Liberecký kraj ušetřil na veřejných zakázkách téměř 66 mil. korun
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj)

Předpokládaná hodnota všech těchto veřejných zakázek byla 180 697 322,- Kč bez DPH. Vysoutěžené částky resp. ceny dle smluv jsou ve výši 115 047 375,- Kč bez DPH, čímž vznikla Libereckému kraji úspora 36,33% = 65 649 947,- Kč bez DPH.

„Kromě dosažení úspory ve vysoutěžených veřejných zakázkách Liberecký kraj také prověřuje zachování kvality dle projektové dokumentace s odůvodněním mimořádně nízkých nabídkových cen v položkách jednotlivých nabídek. Finanční úspora nám umožňuje realizovat více projektů a umožňuje kofinancovat povodňové škody,“ říká ekonomický náměstek hejtmana LK Marek Pieter s tím, že optimální zadávací dokumentace přináší více uchazečů a možnosti vybrat co nejvhodnější nabídku.

Květa Šírová
oddělení tiskové a vnějších vztahů

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kraj-lbc.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …