Lídrem jihočeské KDU-ČSL v krajských volbách 2020 bude František Talíř

16.11.2019 9:29

Kandidátku pro krajské volby zvolili delegáti KDU-ČSL v Jihočeském kraji. Jejím lídrem se stal mladý historik František Talíř ze Zubčic na Českokrumlovsku. Krajské volby se v celé zemi uskuteční na podzim příštího roku, pravděpodobně 2.a 3. října 2020.

Lídrem jihočeské KDU-ČSL v krajských volbách 2020 bude František Talíř
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

„Jsem rád za to, jak výraznou získal František Talíř podporu od delegátů. Myslím si, že má občanům co nabídnout, je to energický člověk s pevnými názory a moderním pojetí politické služby ,“ uvedl krajský předseda KDU-ČSL a místopředseda strany Jan Bartošek .

Do volební kampaně jde František Talíř s jasným záměrem: „Velice si vážím důvěry spolustraníků, kteří mě nominovali do čela naší kandidátky. Mým cílem je voličům nabídnout srozumitelný a pozitivní program, který přinese konkrétní změny pro všechny obyvatele našeho kraje.“ Mezi témata, která pro lidovce budou v příštích volbách prioritní, se podle něj řadí resort zdravotnictví, sociální služby a školství. Lídr František Talíř ve svém projevu představil také téma, kterému se chce v kampani osobně věnovat. Jedná se o oblast životního prostředí, zejména zodpovědné péče o krajinu a racionálního řešení aktuálních výzev v této oblasti, mezi něž patří opakované problémy se suchem či kůrovcová kalamita v kraji. „Na krásnou a pestrou přírodu v Jihočeském kraji jsme všichni právem hrdí. Vedení kraje by mělo k tomuto tématu přistupovat s postojem dobrého hospodáře a aktivně podporovat všechny, kdo o krajinu budou dlouhodobě pečovat, a ne ji pouze využívat,“ vysvětlil Talíř.

Mladý historik František Talíř byl doposud nejvíce vidět v rámci kampaně do Evropského parlamentu letos na jaře. V těch se stal čtvrtým nejúspěšnějším kandidátem KDU-ČSL se ziskem takřka 10 000 preferenčních hlasů. V Jihočeském kraji byl jeho výsledek v porovnání se všemi lidoveckými kandidáty dokonce nejlepší. Právě péče o životní prostředí a nahrazování jednorázových plastů bylo jedním z hlavních témat kampaně Františka Talíře do Evropského Parlamentu v letošním roce.

Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

  • KDU-ČSL
  • KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.