Línek (KDU-ČSL): Kraj připravuje devět projektových záměrů modernizace mostů

01.08.2018 22:56

Pardubický kraj se chystá opravit další mosty. Usiluje o peníze z Evropské unie.

Línek (KDU-ČSL): Kraj připravuje devět projektových záměrů modernizace mostů
Foto: archiv zastupitele
Popisek: 1. náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek (KDU-ČSL)

Pardubický kraj připravuje dalších devět projektových záměrů na modernizace mostů. Mají být připravené pro případ, že by bylo možné na ně získat dotace z Evropské unie. I bez nich však budou stavební úpravy postupně realizovány.

„Chceme mít připravených co nejvíce projektů na investice. V současné chvíli jsou pro devět záměrů dokončeny projektové dokumentace,“ sdělil 1. náměstek hejtmana pro majetek a investice Roman Línek. V celkovém objemu se jedná o projekty za více než sto milionů korun. K modernizací však dojde i v případě, že Pardubický kraj neobdrží peníze z vnějších zdrojů. „Postupně bychom rádi dané projekty realizovali třeba i z vlastních zdrojů,“ dodal Roman Línek.

„Do projektů jsme vybrali ty mosty, které jsou v nejhorším stavu a potřebují zásah v dohledné době. Tak se na tento seznam dostaly mosty v Přelouči, Trnávce, Chvaleticích, Chocni, Dolní Dobrouči, Ústí nad Orlicí, Řetůvce a Němčicích. Pro tento krok jsme se rozhodli i z toho důvodu, že u mostů je minimum vlastníků pozemků a projekty budou připraveny v daleko kratší době. Mohou nahradit projekty silnic, kde je velké množství vlastníků pozemků pod komunikací a kde je riziko z prodlení kvůli složitým výkupům,“ upřesnil náměstek hejtmana pro dopravu a dopravní obslužnost Michal Kortyš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…