Línek (KDU-ČSL): Stavební projekty na Střední škole automobilní v Holicích se sloučí do jednoho

15.03.2021 22:13

Rada Pardubického kraje na svém pondělním jednání schválila návrh na sloučení projektů hospodaření s dešťovou vodou ve Střední škole automobilní v Holicích. Z technického hlediska je výhodnější projekty uskutečnit v rámci jedné stavby.

Línek (KDU-ČSL): Stavební projekty na Střední škole automobilní v Holicích se sloučí do jednoho
Foto: archiv zastupitele
Popisek: 1. náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek (KDU-ČSL)

 

Cílem stavby je zmenšit odtok dešťové vody v areálu školy. Proto se do areálu umístí retenční nádrž s čerpadlem včetně dešťové kanalizace, a zadržená voda se využije na závlahu zeleně, případně poslouží hasičům a potřebám města Holice. Zároveň dojde v rámci stavebních úprav k výměně povrchů. „Stávající povrchy v areálu školy jsou ve špatném technickém stavu. Dlažby, betonové a panelové povrchy vyměníme za pojízdné zasakovací rošty, čímž se lépe vsákne dešťová voda do podloží. Výhodné to bude i z finančního hlediska,“ informoval náměstek hejtmana pro investice a kulturu Pardubického kraje Roman Línek.

Stavební práce budou probíhat za běžného provozu školního areálu, realizovány tedy budou postupně s ohledem na provozní možnosti školy. Z krajského rozpočtu půjde na projekt asi 1,7 milionu korun, celá stavba vyjde odhadem na zhruba 11,3 milionu korun.

„Je jen dobře, že v případě projektů, jako je tento, nám současná situace stopku nevystavuje. V případě Střední školy automobilní v Holicích se nám podařilo zvolit vhodný dotační titul, a míra financování z vnějších zdrojů je jen bonusem. To je nepochybně dobrá zpráva pro školství v Pardubickém kraji,“ sdělil krajský radní pro školství Josef Kozel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…