Línek (KDU-ČSL): Stavební projekty na Střední škole automobilní v Holicích se sloučí do jednoho

15.03.2021 22:13

Rada Pardubického kraje na svém pondělním jednání schválila návrh na sloučení projektů hospodaření s dešťovou vodou ve Střední škole automobilní v Holicích. Z technického hlediska je výhodnější projekty uskutečnit v rámci jedné stavby.

Línek (KDU-ČSL): Stavební projekty na Střední škole automobilní v Holicích se sloučí do jednoho
Foto: archiv zastupitele
Popisek: 1. náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek (KDU-ČSL)

 

Cílem stavby je zmenšit odtok dešťové vody v areálu školy. Proto se do areálu umístí retenční nádrž s čerpadlem včetně dešťové kanalizace, a zadržená voda se využije na závlahu zeleně, případně poslouží hasičům a potřebám města Holice. Zároveň dojde v rámci stavebních úprav k výměně povrchů. „Stávající povrchy v areálu školy jsou ve špatném technickém stavu. Dlažby, betonové a panelové povrchy vyměníme za pojízdné zasakovací rošty, čímž se lépe vsákne dešťová voda do podloží. Výhodné to bude i z finančního hlediska,“ informoval náměstek hejtmana pro investice a kulturu Pardubického kraje Roman Línek.

Stavební práce budou probíhat za běžného provozu školního areálu, realizovány tedy budou postupně s ohledem na provozní možnosti školy. Z krajského rozpočtu půjde na projekt asi 1,7 milionu korun, celá stavba vyjde odhadem na zhruba 11,3 milionu korun.

„Je jen dobře, že v případě projektů, jako je tento, nám současná situace stopku nevystavuje. V případě Střední školy automobilní v Holicích se nám podařilo zvolit vhodný dotační titul, a míra financování z vnějších zdrojů je jen bonusem. To je nepochybně dobrá zpráva pro školství v Pardubickém kraji,“ sdělil krajský radní pro školství Josef Kozel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

8:14 Farský (STAN): Prosté říkání NE na jakýkoliv složitý problém dnešního světa nic nevyřeší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice SPD.