Linek (Soukromníci): Prasopes

21.06.2017 9:47

Úvodem je nutno říci, že se KDU-ČSL jako součást vládní koalice podílela na vytvoření a uzákonění tzv. zákona o EET. Nyní ve svém programovém prohlášení společně s hnutím STAN uvádějí: Malým podnikatelům bychom chtěli (lidovci se starosty) pomoci např. tím, že zrušíme povinnost zavádět EET pro neplátce DPH (firmy s roční tržbou pod 1 mil. Kč) a také nestátním neziskovkám a spolkům jako jsou hasiči či Sokol (pro tyto spolky by povinnost EET měla začít platit od příštího jara).

Linek (Soukromníci): Prasopes
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Republikový sněm Strany soukromníků. Předseda Petr Bajer a nově zvolený 1. místopředseda Ladislav Linek

"EET by mělo zůstat, ale jako nástroj s lidskou tváří, tam kde to dává smysl. Neměl by to být nástroj užívaný na řemeslníky, u kterých to stejně nezkontrolujete" řekl Pavel Bělobrádek.

Už jsme tady měli socialismus s lidskou tváří, nyní budeme mít i EET s lidskou tváří. Patrně se pozdě, ale přece zjistilo, že se v podobě EET nejedná o nějaký všeléčivý zázrak, ale o hloupost. Teď se přemýšlí, jak z toho ven. 

Podle mě určitě ne takto. Nechápu podle čeho je stanovena hranice malý podnikatel. Je to podle od oka vystřelené hranice DPH nebo podle čeho vlastně? Dále si zde jistě přihřívá svou polívčičku hnutí STAN - ne EET nestátním neziskovkám a spolkům. Nechápu, proč je spolek nedotknutelnější než hospodský, švec nebo pekař.

Přiznám se, že když slyším výraz neziskovka, tak už toto samo o sobě ve mně budí určité emoce. Dále by to neměl být nástroj používaný pro řemeslníky, u kterých to nelze stejně zkontrolovat. A opět používám stejnou logiku. A u hospodských, ševců a pekařů to zkontrolovat lze? Pevně věřím, že zde není uplatněna trochu zvrhlá logika, že řemeslníci jsou tak trochu dělnická třída, spolky a neziskovky jsou závislé a jejich hlasy se budou hodit a obchodníci jsou stejně zloději, tak dobře jim tak. 

Upozorňuji, že Strana soukromníků České republiky se zastává všech živnostníků a soukromníků bez rozdílu a odmítá je proto dělit podle nesmyslných hledisek, kterých je použito zde, v tomto programu KDU-ČSL a STAN.

Takovýto návrh skutečně připomíná prasopsa, kde někdo je bez milosti obětován a někomu se tak trochu servilně podlézá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.