Liška (ANeO): Andrew Schapiro jako posel války?

11.04.2015 12:14

Poslední dobou se hojně rozvířilo téma amerického velvyslance a jeho veřejně publikovaném názoru k našemu panu prezidentovi Miloši Zemanovi. Reagují na to politici, dokonce vyšel článek, kdy mu občané údajně píší, že je u nás vítán, atd.

Liška (ANeO): Andrew Schapiro jako posel války?
Foto: Archiv
Popisek: Andrew Schapiro

O tomto tématu se namluvilo již hodně a Česko rozdělilo toto jednání velvyslance minimálně na dva tábory. Jedni údajně amerického velvyslance vítají a haní našeho pana prezidenta, kdy dokonce v jednom článku ho nazývají euroexotem jako jakýsi rádoby komentátor Martin Fendrych na aktuálně.cz, do pana prezidenta se naváží i členka ODS, nechvalně známá paní Němcová, která je nazývána kmotrou, stejně jako i samozřejmě pan Kalousek, k němuž není zapotřebí dodávat dalšího komentáře.

Vesměs se jedná o ´´ americkou propagandu´´, zjevně proto, jak uvedl i pan Schwarzenberg ( věčný spáč, co asi zaspal dobu i v tomto ), že se nesmíme bát do ´´ Ruska nasypat´´ . Zřejmě tím myslel, že nám pak asi dá USA něco z válečné kořisti. Pokud tedy ( což je více než jisté ) nedopadne jako Napoleon či Hitler když se vydal na Moskvu. Inu, někdo je prostě nepoučitelný,navíc i poté co prezident Putin jasně oznámil, že vkročí-li jediný voják NATO na území Ukrajiny, obnoví raketové základny na Kubě, kdy vážnost svých tvrzení ihned doložil odpuštěním 90% státního dluhu Kubě.

Jiné články ´´ z druhé strany´´, tedy ty občanské, veřejné, z nemainstreamových médií, které nikdo neovládáa lidé vyjadřují přímo svůj názor pomocí instagramu, twitteru a facebooku hovoří zas o velvyslanci USA jako o válečném štváči,stejně jako o panu Schwarzenbergovi ( viz dotaz k panu Schwarzenbergovi, který je dosud nezodpovězen, kdy je vyzýván, aby lid neštval do války alespoň o velikonocích ), kdy se lid vyjadřuje na internetu i tak, že by velvyslance pověsil na ostantý drát pro výstrahu všem, apod., a lze se oprávněně domnívat z většinových názorů  mimo mainstreamová média, že si ho tu lid nepřje a než by nechal zatáhnout naši zem do války řízenou USA, raději by velvyslance pověsil na ostantý drát, aby bylo vidět, jak končí váleční štváči.

Jedno je jisté. Pan Shapiro pokud chceventilovat své názory, měl by si je nechat pro sebe či pro pana Obamu, nikoliv vzkazovat našemu panu prezidentovi co by měl nebo neměl i když je to jeho názor. Jde jen ale o jeho názor a zjevnou snahu, jak ovlivnit dění v naší zemi ve prospěch již dvě stovky let válčící USA, kteří svá tažení počali jak velice dobře známo ve svůj prospěch vyvražďováním Indiánů - původních obyvatel a to především kvůli území a jejich zlatu. Tedy se v podstatě nic nezměnilo, snad jn až na to, že dolar není krytý již vůbec ničím, pouze americkými sliby a snahou zase něke získat majetek a území, ber kde ber.

Jak je i patrné, lid si zde americkou armádu nepřeje a nechce jít do války po boku USA, neboť má oprávněné obavy z dopadu na naší zem. Za sliby si ještě nikdo nic nekoupil. Vzpomeňme, jak nám USA ´´ omylem´´vybombardovala Škodovku a jak nás ´´ zachránila´´ po domluvě jak to bude a snahy o záchranu zanechala u Plzně a přenechala nás Stalinovi, protože se tak dohodli..

Tedy rozhodně USA není důvěryhodným státem k jakémukoliv jednání, ba spíše Rusko, které se nikdy do nikoho moc neštvalo jako USA, povětšinou spíše bránilo nebo pomáhalo ostatním na rozdíl od USA, které pomáhá především vždy samo sobě.

Jak je i patrné, po internetu koluje pro připomínku  historických pramenů historický podrobný přehled o tom, jak a kde a proč USA vedla válečné konflikty.

Vůbec se již nemluví o vzaku EU paní Marie Lepenové z Francie, která EU vyzvala k zamyšlení, zda jít někam válčit po boku USA a v jkém vůbec zájmu a že by Evropa měla být na toto jednání velice opatrná. Zřemě zná historii Napoleona i Hitlera a ví, že dolar není krytý již ničím jiným než sliby USA o tom, jak někomu zas ´´pomůže´´

Mám- li vyjádřit svůjnázor, pak musím říci jedině ´´ NE´VÁLEČNÉ PROPAGANDĚ USA´´ a vyslovit svůj veřejný názor, že pan Shapiro nemá co radit našemu panu prezidentovi. Má své poradce, jako i rozum a na rozdíl od pana Shapira je prezident, nikoliv někdo, kdo je umístěn do nějaké země, protože se tam někdo z jeho rodiny narodil a on se dal na politiku.

A ti, kteří nazývají našeho pana prezidenta euroexotem či mu chtějí radit jako paní Němcová,či  veilce nechvalně z námý pan Kalousek nebo pan Schwarzenberg by se měli nad sebou zamyslet, přehodnotit své názory a někteří se zamyslet nad tím, kdo je exot a kdo pan prezident a přestat se chovat dle mého názoru jak nevychovaný a drzý Spratci, kterým byla ze známosti dána moc rozhodovat či se mediálně vyjadřovat jako panu Fendrychovi.

Rozhodně je pravdou, že více názorů je pro to, aby se s USA neválčilo a pan Shapiro neradil našemu panu prezidentovi, stejně jako nezvaní politici, kteří si zřejmě myslí, že mohou všechno a mají drzost chtít neproplatit cestu panu Zemanovi d Ruska, kdy jediný pan Zeman z nich přispívá ze svého platu na umoření státního dluhu.

Oprávněně pak vyjadřují svůj nesouhlas s těmito nechvalně proslulými politiky a pana Shapira nazývají poslem války.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Liška - profil

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii