Liška (SZ): Vsázíme na lidi, nikoliv na billboard

22.09.2013 6:43

Zelení klepou na dveře (Poslanecké sněmovny).

Liška (SZ): Vsázíme na lidi, nikoliv na billboard
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Strany zelených Ondřej Liška

Strana zelených zahájila v pondělí 16. září svou předvolební kampaň konferencí, na které přivítala příznivce zelené politiky. Se sloganem „Můžeme to změnit“ a spotem „Míříme do sněmovny“ vyzývá podporovatele, aby se přidali k výzvě a zapojili se do dobrovolnické kampaně. Dobrovolnická kampaň s inspirací v zahraničí startuje v pátek 20. září v Pardubickém kraji. Klepat budou Ondřej Liška, Jiří Čáslavka i řada dalších osobností a proškolených dobrovolníků.

Na konferenci se sloganem „Můžeme to změnit“ zelení zahájili svou předvolební kampaň a oslovují k podpoře dobrovolníky se zvoláním Kampaň jste vy! Kampaň cílí na podporovatele zelené politiky, zejména na mladou generaci voličů, kteří se chystají k volbám poprvé a berou na sebe zodpovědnost za budoucnost. Test dobrovolnického zapojení v podobě tzv. door-to-door (od dveří ke dveřím) kampaně proběhne v pátek a sobotu 20.-21. září v Pardubicích a několika dalších městech v regionu za účasti předsedy Strany zelených Ondřeje Lišky a lídra kandidátky v Pardubickém kraji, ekonoma a analytika Jiřího Čáslavky. Proškolení dobrovolníci budou navštěvovat domácnosti a vysvětlovat důvody, proč volit Stranu zelených.

Víc než stovka dobrovolníků společně s kandidáty Strany zelených zaklepe během soboty na víc než pět tisíc dveří Pardubického kraje. Pokud uspějí, povedou zelení kampaň od pátku 27. září stejným způsobem ve všech regionech.

Zelení staví na dlouhodobém prosazování protikorupční politiky, chytrých ekonomických opatření, která jsou zároveň ekologicky i sociálně citlivá a která mohou zajistit rozvoj České republiky po vzoru západních evropských zemí. Na Západě si také berou inspiraci pro dobrovolnickou door-to-door kampaň, ve které hodlají obejít tisíce domácností ve všech krajích a lokalitách, které mohou rozhodnout výsledky voleb.

„Bereme si inspiraci z úspěšných kampaní, jaké realizoval ve Francii prezident Francois Holland nebo naši němečtí zelení kolegové z Bündnis90/Die Grüne, kteří mají volby měsíc před těmi v Čechách. Jsem přesvědčen, že zelení jsou jediná strana schopná aktivizovat tisíce dobrovolníků v tak krátkém čase. Jsem si jistý, že právě tato síla rozhodne letošní volby,“ říká Matěj Chytil, volební manažer Strany zelených.

„Naší nejcennější devizou jsou dobrovolníci a spontánní podporovatelé, kteří v přímém kontaktu s lidmi nabízejí to, čemu sami věří - volbu zelených. Vsázíme na lidi, nikoliv na billboardy,“ říká Ondřej Liška, předseda Strany zelených.

“Strana zelených může oslovit poměrně velké množství nerozhodnutých voličů, které přesvědčí argumenty a odborné zázemí jednotlivých kandidátů. Osobně sázím na přímý kontakt s voliči, proto plánuji se svými spolukandidáty a našimi dobrovolníky lidem v Pardubickém kraji představit náš program a také o něm s nimi diskutovat,” řekl Jiří Čáslavka, jednička v Pardubickém kraji a ekonomický expert a analytik Strany zelených.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

9:02 Lachnit (ANO): Pohádka o premiérovi, u něhož zítra již znamená včera

„Vážení občané, zlevňuje se,“ oddechl si premiér Petr Fiala poté, co si ve Strakově akademii otevřel…