Lisová (TOP 09): Iniciativa Neodkládej to od Policie ČR mi udělala velkou radost

01.12.2021 7:32 | Komentář

V roli starostky jsem domácí násilí několikrát řešila. Vždy jsem byla překvapena, kdo... Vždy jsem měla strach, abych nepřekročila hranici. Ale zároveň jsem měla obavy, abych dostatečně pomohla a nezklamala důvěru.

Lisová (TOP 09): Iniciativa Neodkládej to od Policie ČR mi udělala velkou radost
Foto: TOP 09
Popisek: Martina Lisová

Tahle iniciativa Policie České republiky NEODKLÁDEJ TO mi udělala velkou radost...

V roli starostky jsem domácí násilí několikrát řešila. Vždy jsem byla překvapena, kdo... Vždy jsem měla strach, abych nepřekročila hranici. Ale zároveň jsem měla obavy, abych dostatečně pomohla a nezklamala důvěru. Vždy to bylo velmi křehké. A vždy mě to velmi osobně zasáhlo. Současně jsem procházela vnitřním pocitem, že ti, kterým se to děje, vlastně vůbec netuší, jaké mají možnosti a na koho se obrátit, když už v sobě naleznou sílu vzepřít se.

Dvakrát jsem procházela s oběťmi všemi možnými postupy, procesy, situacemi a institucemi. Pokaždé byly součástí skvělé, empatické dámy z Policie České republiky, které i mě metodicky vedly. Obrovskou sílu vyžaduje se rozhodnout. Ale ještě jednou tolik síly vyžadují všechny kroky následující. A oběti jsou většinou tak vyčerpané, dávno ztratily veškerou sebedůvěru a sebeúctu, sílu bojovat, že často tou dlouhou, administrativně i psychicky náročnou cestou, ztratí zbytky sil, vzdají to a vrací se zpět...

I kdyby tahle iniciativa dodala trošku síly těm, kteří se rozhodují, pak to má smysl. Děkuji za ni a prosím nejen o sdílení, ale i o vnímání toho, co se děje kolem nás. Často můžeme pomoci. Kdokoli z nás.

Martina Lisová, poslankyně PSP ČR a starostka Větrného Jeníkova

Zdroj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…