Lobkowicz (TOP 09): Zavřít hranice nepomůže. Všechny evropské informační služby musí spolupracovat

17.11.2015 17:23

TOP 09 v Plzni uctila památku pařížských obětí

Lobkowicz (TOP 09): Zavřít hranice nepomůže. Všechny evropské informační služby musí spolupracovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslaw Lobkowicz

V sobotu se před Francouzskou Aliancí v Plzni konalo setkání k uctění památky pařížských obětí teroristických útoků. Vyjádřit Francii podporu a solidaritu přišel také předseda plzeňské TOP 09 a prezident Francouzské Aliance Ondřej Ženíšek společně s poslancem za Plzeňský kraj Jaroslavem Lobkowiczem a místostarostou centrálního plzeňského obvodu Radoslavem Škardou.

,,Jde o obrovskou tragédii. Pro mě osobně o to větší, že jsem v Paříži 10 měsíců pobýval, některá místa, kde došlo k útokům, moc dobře znám a mám tam plno přátel. Jak znám ale povahu Francouzů, tento barbarský teroristický čin zejména zvýší vzájemnou solidaritu. Francouzi jsou hrdým národem, který se nenechá zastrašit a to je podle mne momentálně velmi důležité.

Proto bych takový čin fanatických teroristů přirovnal k zákeřnému píchnutí do obrovského vosího hnízda, které obyvatele Francie, potažmo celé Evropy, ještě více sjednotí. Cílem tohoto odporného teroristického útoku nebyla pouze Paříž či Francie, ale všechny demokratické, svobodné země světa, v podstatě samotné základy demokracie, základy evropské kultury,“ uvedl předseda TOP 09 v Plzni Ondřej Ženíšek.

Jaroslav Lobkowicz přišel společně s manželkou Elizabeth Lobkowicz, původem Francouzkou. „Je to strašné, ale vlastně se to očekávalo. Teď by měli všichni, jak pozice, tak opozice, dělat něco proti tomu. Zavřít hranice nepomůže. Všechny evropské informační služby musí spolupracovat a dávat si informace, aby o nebezpečí věděly,“ uvedl Jaroslav Lobkowicz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…