Lukša (Dobrá volba): Zemanovi by se Skála zřejmě líbil, má také tendenci zestátňovat

12.05.2016 12:58

Někdy se mi zdá, že čas se zastavil, nebo se dokonce vracíme zpět o několik desítek let. Prezident Zeman bez uzardění prohlásil, že by se Česká televize měla zestátnit a financovat z rozpočtu. Argument typu, že by tím lidé ušetřili, je víceméně scestný. Pokud by byla ČT placena ze státního rozpočtu, nutně tyto peníze budou chybět například ve školství, zdravotnictví či životním prostředí. Lidé nic neušetří, ba naopak, na nápad z dílny Zemanových poradců opět doplatí.

Lukša (Dobrá volba): Zemanovi by se Skála zřejmě líbil, má také tendenci zestátňovat
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Financování ČT z koncesionářských poplatků zajišťuje totiž její nezávislost na momentálně vládnoucích politicích či politických stranách, a to je jenom dobře. Navíc v žádné z demokratických zemí Evropy státní televize zřízeny nejsou. Dalším fenoménem dnešních dnů je sjezd KSČM. 25 let novodobé historie této strany, jež se distancovala od činů KSČ, je zřejmě trnem v oku lidem typu poslankyně Semelové či neúspěšného politika Josefa Skály.

Skála byl zakladatel Leninského svazu mládeže. V roce 1989 tento “nadějný“ politik vyznamenal tehdejšího tajemníka ÚV KSČ Jakeše. Scházel se s Fidelem Castrem i prezidentem Husákem. “Ideální“ soudruh, který když zjistil, že KSČ u nás již pšenka nekvete, z ní vystoupil.  Posléze se stal členem KSČM. Nějakou dobu byl i místopředsedou KSČM, jenže jeho nechuť k práci přiměla vedení jeho nadbytečný post zrušit.

Jeho hlavním propagátorem byl europoslanec Ransdorf, který KSČM způsobil spoustu problémů, a tato strana měla co dělat, aby nemusela hradit jeho dluhy. Reformu strany, kterou Skála tolik propaguje, vnímejme velmi pozorně. Jeho názory a cíle jsou jasné. Vrátit stranu o několik desítek let zpět a zavést zde opět stalinistické metody. Členové KSČM dnes spoluutváří politiku na obcích, městech i krajích. Taktéž je tomu v Poslanecké sněmovně. Lze říci, že se tato strana snaží uvažovat pragmaticky a oprostit se od své závislosti na minulosti. Pokud by se však nějakým omylem dostal do čela Josef Skála, čeká nás opět možnost znárodňování, zestátňování, což si jistě z nás nikdo nepřeje. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.