Lukša (TOP 09): ČSSD a její oranžové sliby

02.03.2016 6:36

Sněží o sto šest a z billboardů nás atakuje kampaň ČSSD „Dva roky ve vládě“. Jeden ze sloganů zní, že vláda není firma.

Lukša (TOP 09): ČSSD a její oranžové sliby
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Jestli se chtěl premiér Sobotka trefit do Andreje Babiše, je to tak trochu laciné. Ono by totiž vůbec nebylo na škodu, pokud by stát fungoval jako prosperující firma. Když se podíváte kousek za naše hranice, bohatí finančníci v mnoha případech podporují potřebné a snaží se dělat dobré skutky. Heslo, které dnes na billboardech ovinulo republiku, je rádoby odskokem od jednoho z koaličních partnerů před krajskými a senátními volbami. Stát sice opravdu není firma, ale dá se vést tak, že ho nebude nikdo rozkrádat, ani rozdávat, stejně jako to nečiní soukromý majitel firmy.

Nemyslím si, že je dobré před blížícími se krajskými a senátními volbami založit kampaň na vzájemném vyčítání si a osočování se, zvláště jedná-li se o představitele vlády, jež má uzavřenou koaliční smlouvu. Náš stát by měl být stabilní jistotou pro své občany. Střídající se politici na vysokých postech mají většinou svůj vlastní názor a nemíní akceptovat názor těch, kteří byli před nimi. A proto právě takové kampaně, jakou teď spustila ČSSD, jsou jednou z nejvíce odmítaných mezi občany. Koneckonců, kdyby si ČSSD sáhla do svědomí a sdělila nám její faktickou cenu, možná by využití těchto investovaných peněz ve prospěch potřebných bylo mnohem smysluplnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.